Omscholing tot schilder, wat is de beste weg voor mij?

Op dit moment ben ik 28 en werk in de detailhandel, hier ben ik begonnen op mijn 17e nadat ik was gestopt met een opleiding. De bedoeling was een tussenjaar, maar daar zijn 10 jaartjes bijgekomen.
Op de middelbare vmbo-t gehaald, maar nooit geweten wat ik nou precies wilde doen.
Ondertussen weet ik het zeker: ik wil schilder worden. Hier haal ik enorm veel voldoening uit, ik hou ervan om resultaat te zien van mijn werk.
Nu is het erg lastig om op je 28e alles om te gooien. Ik heb een vast contract, een eigen appartement met vaste lasten, dus dit wordt een onzekere sprong in het diepe.

Ik woon in zuid-holland en zou graag dit vak leren, maar fulltime een opleiding volgen lukt financieel gezien uiteraard niet. Er zijn opleidingen waarbij je 1 dag naar school gaat en 4 dagen werkt, dit zou beter bij mij passen. Echter om tussen de jonkies van 16 te zitten zie ik nou niet helemaal zitten. Bestaat er een schildersopleiding ergens in zuid-holland speciaal voor mensen zoals ik (de iets oudere mensen die gemotiveerd zijn om een switch te maken)?
Ik weet dat in Katwijk/Leiden de Schildersvakschool zit, maar hier stromen dus mensen in vanaf de middelbare school, lijkt mij.
Ik heb research gedaan op internet maar kan niet bijzonder veel vinden. Vergelijken van scholen heeft ook geen resultaat geboekt. Bellen heb ik ook gedaan maar word er niet veel wijzer van. Iemand die advies heeft voor mij wat het beste is om te doen? Ik hoor het graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je dit echt wilt gaan doen is het niet zo gek om tussen de jonkies te zitten. Ok je bent ouder dan de rest. Maar dat is ook een voordeel. Jij weet al heel goed wat je wilt en wie je bent. De jonkies in jou klas moeten dit allemaal nog voor zichzelf uitzoeken. Net zoals jij dat moest toen je 16 was. En wat heel belangrijk is, je doet deze opleiding voor jezelf omdat je een vakman wilt worden. Niet om maatjes te worden met je klasgenoten. Kies een goede vakschool. Ga op zoek naar een leerzame stageplek. Dan kan je een gewoon een hele goede schilder worden. En denk eraan dat je nu een keuze gaat maken waar je je hele leven trots op kan terugkijken. Zelf ben ik nu ook het omscholen. Ik ben 35 jaar en mijn klasgenoten tussen de 18 en 22 jaar. Dat is een groot verschil, maar eigenlijk maakt het niks uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100