Kan je als leert voor gebarentolk in de medische kant blijven?

Ik zit erover te denken om na de studie doktersassistent de studie gebarentolk te doen, maar ik wil wel in de medische kant blijven. Wat zijn de mogelijkheden hierin en welke instellingen willen er een tolk bij hebben als er iemand slechthorend of doof is hebben? Wie heeft hier duidelijk antwoord op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gebarentolk is in principe algemeen inzetbaar. Wel zijn er specialisaties. Ik weet b.v. met zekerheid dat er ook tolken zijn die een juridische kwalificatie hebben. Zij mogen dus tolken bij rechtszittingen, advocaten en notarissen. Die specialisatie is onder andere nodig vanwege de juridisch complexe taal. Ik kan me voorstellen dat de medische taal ook een dergelijke specialisatie vereist. Misschien is de specialisatie niet expliciet zo benoemd, maar wanneer je bewust je ervaring vooral in die wereld opdoet zal de mond-op-mond reclame je er vast in helpen daar sterker in te worden en zal je vaker gevraagd worden. Neem eens contact op met https://www.tolknet.nl/ Zij zijn een soort uitzendbureau voor gebarentolken. Zij kunnen je vast veel meer specifieke informatie geven.

Indien je een erkende gebarentolk bent, word je opgenomen in het Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken. In principe word je dan ingehuurd door iemand persoonlijk of een instantie. Dit houdt in dat je meestal als zelfstandige aan de slag gaat en op verschillende locaties werkzaam bent. Natuurlijk kun je je specialiseren in medische settings. Gebarentolken worden veel ingezet tussen de patiënt en zorgverlener. Indien je je specialiseert, leer je ook medische termen te gebaren etc. Het zou jammer zijn om je alleen te focussen op medische settings, omdat er ook beroep op je mag en kan worden gedaan op veel andere locaties. Succes! https://www.youchooz.nl/beroepen/tolk-gebarentaal/je-loopbaan

Toegevoegd op 11 januari 2019 13:07: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100