Wat kan er gebeuren als je bij 2 supermarkten werkt?

En het ene bedrijf heeft gezegd dat dat niet mag en toen zei ik dat ik dat die week zou doen maar het is er niet van gekomen en nu 4 weken later nog steeds niet, wat kunnen ze mij nu aandoen bijv. Loon intrekken enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk mag u bij 2 bedrijven werken. En ook bij 3 of 4 bedrijven. U heeft 2 inkomens bij de 2 bedrijven. Waar het om gaat is dat u volgens de regels slechts bij 1 bedrijf de loonheffingskorting op uw inkomen mag laten toepassen. Dat betekent dat u bij dat bedrijf meer netto inkomen overhoudt. Als u op beide inkomens de heffingskorting laat toepassen moet u achteraf belasting bijbetalen.

Als bij supermarkt 1 een verbod op nevenwerkzaamheden in de arbeidsovereenkomst of CAO staat en je houdt je daar niet aan dan kunnen ze je ontslaan. Met een arbeidsovereenkomst ontstaan rechten en plichten. Als je onder een van die plichten (verbod op nevenwerkzaamheden) uit wil, moet je hiervoor toestemming vragen en krijgen. Krijg je die niet, dan zit er niets anders op dan om ontslag te nemen. Of wachten tot je het krijgt door het verbod willens en wetens te overtreden maar dat is geen aanbeveling voor een werknemer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100