Te laag ingezet op salarisindicatie. Wat nu?

Ik heb mijn CV online geplaatst. Ik ben een 27-jarige starter, op zoek naar werk. Ik heb geen werkervaring maar wel diverse stages gelopen. Ik werd gisteren gebeld voor een klantenservicemedewerker functie. Ik zag de gemiste oproep pas later, dus ik belde terug. Ik was op dit moment in de sportschool. Het gesprek verliep heel goed, totdat de recruiter mij de cruciale vraag stelde: Wat wil je verdienen? Waar denk je aan? Ik als leek viel toen stil. Over deze vraag had ik niet nagedacht. Ik was overrompeld. Ik vroeg hem wat hij zelf in gedachten had. Hij zei voorzichtig €8+. Tot zijn verbazing ging ik daarmee direct akkoord. Ik kon aan zijn stem horen dat dit bedrag dus aan de magere kant zat en ik denk ook wel dat als ik €10 of €12 had gezegd, dat dit ook nog mogelijk was. Maar ik vroeg wel of dit salaris in de toekomst nog veranderen kon en hij gaf toe. Ik vind dat ik een enorme fout heb gemaakt, al helemaal nu ik er alles over gelezen heb. Kan ik hier nog op terugkomen of over onderhandelen tijdens het intake gesprek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Salaris is in principe altijd en op elk moment opnieuw onderhandelbaar. De succeskansen hangen af jou in verhouding tot de arbeidsmarkt. Als er genoeg andere klantenservicemedewerkers met dezelfde capaciteit te krijgen zijn voor 8 euro per uur, dan heeft meer salaris vragen weinig zin. Voor jou nemen ze net zo makkelijk een andere. Als andere klantenservicemedewerkers met dezelfde capaciteit alleen te krijgen zijn voor 12 euro per uur, dan snapt de werkgever ook wel dat je mogelijk snel weg bent naar een andere werkgever omdat je daar meer kunt verdienen. Onderhandelen heeft dan zeker kans. Daarbij kun je natuurlijk nog optellen je eigen capaciteiten en de moeiten en kosten voor een nieuwe wervingsprocedure die de werkgever zich waarschijnlijk wil besparen. Je hebt nu een bedrag genoemd, maar daar zit je niet aan vast. En zelf al zit je er aan vast met een getekend arbeidscontract, dan kun je altijd (met een opzegtermijn) je arbeidscontract zo weer beëindigen. Wees niet bang dat ook gewoon uit de stralen, je bent vrij om te gaan.

Natuurlijk kan dat, afhankelijk van de manier waarop je dit gaat doen, zal het wellicht nog gewaardeerd worden ook. De baan gaat om klantvriendelijkheid en ook nog bereiken wat je wilt. Namelijk niet blind meegaan met wat een klant wil, maar ook vanuit het bedrijf denkend deze service bieden. Je kunt gewoon toegeven dat je hier nog niet veel over nagedacht had, zijnde een starter en nog zonder sollicitatie ervaring, vandaar deze fout. Nu je weet dat zijn voorstel erg laag was, doe jij alsnog een tegenvoorstel ...er is nog NIETS GETEKEND... bedenk trouwens wel waarmee je nu dus minimaal wilt akkoord gaan €10 of €12 en denk ook vast na over wat jij gaat antwoorden als hij zegt : dat hebben we al besproken en je ging akkoord! In ieder geval kun je dus meteen bespreken ..moet wel zwart op wit in je contract komen te staan: dat je na een bepaalde periode zoveel meer gaat verdienen per maand/per uur. Als het niet lukt, @Maarten, zie het als een leermoment en je zal het een volgende keer niet snel vergeten! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100