Welke regels gelden na een cao AVV periode?

Welke regels gelden er als de AVV periode verlopen is en er wel een cao en eindbod zijn?

Mijn werkgever is momenteel niet lid van de branche-organisatie die destijds betrokken was bij totstandkoming van de AVV cao. Maakt het uit als mijn werkgever destijds wel lid was en nu niet meer?

Kan ik mij met terugwerkende kracht beroepen op de rechten en plichten die volgens de (niet-AVV) cao golden tot begin 2015? De avv verliep in 2012.

Weet jij het antwoord?

/2500

De regels gelden welke afgesloten zijn tussen werkgever(s) en werknemer(s). Nu worden CAO afgesloten tussen de organisaties van werkgevers en werknemers. Nu wordt er in de arbeidsovereenkomst en de wet verwezen naar de CAO. Dit voor het gemak, omdat je anders voor elke situatie met elke werkgever en werknemer apart voor elk arbeidsovereenkomst moet onderhandelen. Maar ook staat in de wet dat een CAO geldig tot er een nieuwe CAO is. En om te voorkomen dat CAO's niet regelmatig aangepast wordt is er een einddatum afgesproken. Dit is een afspraak wanneer en met wie onderhandeld gaat worden voor de nieuwe regels. Maar soms wordt deze afspraak niet gehaald, dan blijft de CAO geldig tot er een nieuwe CAO is. Nu kan het zijn dat soms het heel lang duurt voor dat er een nieuwe CAO is. Bijvoorbeeld als een werkgever niet meer aangesloten is bij een organisatie of als de organisaties er niet uit komen. Dan kunnen er nieuwe contracten afgesloten worden zonder verwijzing naar de CAO of naar een andere andere CAO. Ook kan de overheid een CAO algemeen geldig verklaren voor de hele sector, dus ook voor de werkgevers die niet georganiseerd zijn. Meestal zijn alle werkgevers aangesloten bij een organisaties die namens hun onderhandelen, maar de werknemers zijn niet allemaal aangesloten. Maar de CAO geld voor alle werknemers. Lang antwoord en lange uitleg, maar in deze situatie is het antwoord ja. Zolang het arbeidscontract loopt en zolang het arbeidscontract verwijst naar de CAO zijn de regels geldig van de laatste versie van de CAO, waar zowel de handtekening van werkgevers organisatie(s) en de werknemers organisatie(s) onder staat. Toegevoegd na 11 minuten: Natuurlijk zijn er uitzonderingen, want soms moet de minister ingrijpen om ongewenste situatie te voorkomen, maar wel of niet lidmaatschap van een vakorganisatie in het heden maakt niet uit. Het gaat om het lidmaatschap tijdens het tekenen van het contract, want het gaat er om of de verwijzing in het contract staat. Werkgevers die niet lid zijn hebben meestal een andere of vervangende collectieve regels in hun contracten staan. Maar dat zijn meestal zeer grote en unieke bedrijven die niet in een sector of bij een bepaalde CAO past. Toegevoegd na 1 dag: Op grond van reactie's en nieuwe informatie is het nodig om het antwoord aan te passen. De regels die gelden en altijd blijven gelden zijn die van van "Wet arbeid en zorg" en alleen als er een CAO is kan er van deze rechten en plichten afgeweken worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100