Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en een psychiatrisch verpleegkundige?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
2K
Antoni
8 jaar geleden
Kijk eens op http://www.nationaleberoepengids.nl/Sociaal_Psychiatrisch_Verpleegkundige en http://www.nationaleberoepengids.nl/Psychiatrisch_Verpleegkundige voor veel informatie over deze twee beroepen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige verleen je hulp, begeleiding of behandeling aan mensen die in psychische nood verkeren. Je betrekt hierbij ook de mensen in de omgeving van de patiënt. Zo probeer je het functioneren van je cliënten te verbeteren, klachten te verminderen, en terugval te voorkómen.

Als psychiatrisch verpleegkundige heb je te maken met mensen bij wie hun functioneren wordt beïnvloed door psychische problemen. Tijdens de begeleiding en zorg die jij biedt, richt je je op het gedrag van je patiënten en probeer je ervoor te zorgen dat zij weer zelfstandig kunnen functioneren.

In het tweede beroep ben je dus alleen met de patiënt bezig, terwijl je in het eerste beroep ook te maken hebt met diens naasten en de manier waarop zij met elkaar omgaan.
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding