Kan de werkgever je reiskosten niet betalen omdat je over en studenten-ovkaart beschikt?

werk bij een firma als flexwerker en kom overal , allerlei locaties in nederland. Kan de werkgever zeggen van goh je hebt een studentenovkaart dus we betalen je je reiskosten niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

In je contract staat dat je reiskosten krijgt. Het maakt niet uit of je deze reiskosten ook maakt. Of je nu lift, loopt, fietst, of een taxi neemt, de vastgestelde kosten per kilometer krijg je.

Als je een auto bezit, dan kun je een administratie bijhouden van "zakelijke kilometers". Per km mag je werkgever dan 19 cent aftrekken van je bruto inkomen. Dat kost de werkgever niets en het levert jou een aanzienlijk belasting voordeel op.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Dat hangt ervan af. Als in de CAO of in het personeelshandboek staat dat werknemers recht hebben op een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer, en er geen uitzondering is gemaakt voor houders van een OV Studentenkaart, dan heeft iedereen die aan de voorwaarden voldoet (vaak een bepaalde minimumafstand) recht op die vergoeding. Ongeacht het vervoermiddel waarvan die persoon gebruik maakt. Als er in de CAO of in het personeelshandboek staat dat voor zakelijke reizen een vergoeding van euro X,XX/km wordt gegeven, en er ook hier geen uitzondering is gemaakt voor houders van een OV-studentenkaart, dan geldt hetzelfde. De werkgever mag euro 0,19 km per zakelijke km geven zonder fiscale gevolgen. Dus niet 'aftrekken van het brutoloon' zoals een andere vraagbeantwoorder onterecht stelt, dat zou uitermate oneerlijk zijn... Geeft hij meer dan is het meerdere loon voor alle loonheffingen of het moet in de vrije ruimte van de werkkostenregeling worden geboekt. Een vergoeding voor woon-/werkverkeer of een vergoeding voor zakelijke reiskosten zijn echter geen wettelijke rechten. Dus als hierover niets in een CAO of het personeelshandboek staat, dan berust alles verder op individuele afspraken. Die zullen dan in een individuele arbeidsovereenkomst worden opgenomen. Een werkgever hoeft niet dezelfde afspraken te maken met iedere werknemer en hij kan dan inderdaad redeneren dat het onzinnig is om een vergoeding te geven voor niet-gemaakte kosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100