Hoe kan ik me aanmelden voor dienstplicht?

Ik heb gehoord dat de dienstplicht nu vrijwillig is geworden. Ik zou me graag willen aanmelden maar ik weet niet waar ik dit kan doen. Heeft iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ministerie van defensie plaatst geregeld advertenties in kranten en andere media; daar kun je op reageren. Je kunt ook surfen naar de bron, waar je een grote hoeveelheid informatie krijgt. Er zijn wel allerlei voorwaarden waaraan je moet voldoen maar door naar de site van defensie te gaan kom je die te weten. Veel succes, wie weet lukt het!

Bronnen:
https://werkenbijdefensie.nl/

Gewoon solliciteren bij de Landmacht. De dienstplicht is in Nederland overigens niet afgeschaft, maar opgeschort ; als de situatie dat vereist, kan die elk moment weer ingevoerd worden. Maar tot die tijd bestaat ons hele leger inderdaad uit vrijwillige beroepsmilitairen. Ik kan zo niet vinden of de 'vrijwillige dienstplicht" nog KVV (kort verband vrijwilliger) heet, want op de site van defensie krijg je geen resultaten meer als je daar op zoekt, maar werken bij de landmacht (of luchtmacht, of marine) is nog steeds mogelijk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dienstplicht
https://werkenbijdefensie.nl/vacatures/

Aanmelding voor de dienstplicht gebeurt automatisch vanaf de leeftijd van 17 jaar tot de leeftijd van 35 jaar. Zelf aanmelden in dus niet nodig/mogelijk. Dit geldt voor mannelijke Nederlanders. Voor vrouwelijke Nederlanders is er geen dienstplicht. (zie: Kaderwet dienstplicht, artikel 3)

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0008589/#HOOFDSTUK1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100