Hoe wordt je correspondent?

Wat voor opleiding moet je volgen en wat moet je daarna doen als je correspondent voor een krant wilt worden? Moet je journalistiek of een taal studeren en dan gewoon in een willekeurig land gaan wonen totdat de NRC een correspondent in dat land nodig heeft?
Mij lijkt het later leuk om correspondent te zijn, maar ik zou niet weten wat voor opleiding daarbij handig is en hoe je dan uiteindelijk het wordt: door eerst op de baan te solliciteren? Of door eerst in het buitenland te gaan wonen? Of iets totaal anders?

Toegevoegd na 22 uur:
Het moet natuurlijk 'Hoe word je correspondent?' zijn...

Weet jij het antwoord?

/2500

De naam Correspondent wordt gebruikt voor verschillende functies: een nieuwscorrespondent, een (politiek) correspondent op een ambassade of een bepaalde communicatiemedewerker bij een bedrijf. Op deze website http://www.nationaleberoepengids.nl/Correspondent is deze informatie te vinden over de opleidingen tot Correspondent: "Opleidingen tot correspondent De opleiding die voor het beroep correspondent vereist is hangt van de soort correspondent af. Nieuwscorrespondenten zullen een opleiding journalistiek (hbo, wo) gedaan moeten hebben (of elders veel ervaring moeten hebben opgedaan), voor politiek correspondenten (op een ambassade, bijvoorbeeld) is geen specifieke opleiding te noemen. Een correspondent moet in ieder geval de Nederlandse en vaak Engelse taal goed beheersen, moet met gevoelige informatie kunnen omgaan en moet communicatief vaardig zijn." Voor de functie die jij bedoelt (nieuwscorrespondent), is een opleiding Journalistiek dus aan te raden.

Bronnen:
http://www.nationaleberoepengids.nl/Correspondent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100