Is het zo dat je als stagebegeleider in een bedrijf recht hebt op een vergoeding hiervoor?

Ik heb mezelf aangeboden als stagebegeleider voor de stagaires die bij ons komen werken. Nu hoor ik van verschillende mensen dat je hierdoor recht hebt op een vergoeding cq extra salaris. Iemand hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb er wel wat ervaring mee, en het kwam er in mijn geval op neer dat ik niks extra kreeg omdat het gewoon in werktijd gebeurde, ik deed dus gedeeltelijk ander werk in dezelfde tijd om het zo maar te zeggen. Tegelijk heb ik wel een BHV- vergoeding gehad, en daar heb ik nooit iets voor hoeven doen (behalve de cursussen dan, ook in werktijd...). Het is dus gewoon iets dat je met je werkgever zou moeten afspreken, het staat niet in een CAO.

Als er een recht bestaat, moet dat in de CAO of in aanvullende regelingen/afspraken genoteerd staan. Het is na te vragen bij Personeelszaken of bij de Ondernemingsraad. Is er niets geregeld, dan zou je erover in onderhandeling kunnen gaan. Uiteindelijk is er voor het bedrijf wel een belang dat er stagebegeleiders zijn. Je kunt b.v. een algemeen klinkende vraag bij de Ondernemingsraad neerleggen. Die bespreken dat dan met de directie.

Bronnen:
ervaring in de Ondernemingsraad.

Je zult het beste even contact op kunnen nemen met een vakbond zoals CNV, zij zouden je verder kunnen helpen.

Bij veel bedrijven/instellingen is het ook dat ieder personeelslid een 'extraatje' doet ofwel zich specialiseert.. Dus bijvoorbeeld lid van de personeelsvereniging, BHV'er of stagebegeleidster.. Dit levert niet altijd een vergoeding op..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100