Wat is het zwaarste beroep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou daar niet een definitief antwoord op kunnen geven, omdat zwaarste een behoorlijk aantal betekenissen kan hebben in relatie tot werk. Bedoel je fysiek het zwaarste? of mentaal het zwaarste? Lassen onder water schijnt een behoorlijk zwaar beroep te zijn, lichamelijk, en tevens uitermate gevaarlijk. Oncoloog is bijvoorbeeld weer een geestelijk zwaar beroep, psychiater nog zo een. Er was ooit een Australisch onderzoek en daaruit bleek dat een prostituee in de straten van Sydney een zwaardere dagtaak had dan een agent of soldaat. Posttraumatische stress werd geconstateerd bij één op de drie prostituees ( flashbacks, nachtmerries, angstaanvallen, depressies ) dit was bij de groep soldaten en agenten slechts één op de twaalf. Dus ik blijf een eenduidig antwoord schuldig, er zijn verschillende zwaarste beroepen, indien niet alleen naar de beroepen gekeken wordt maar tevens naar de omstandigheden waarin zulk een beroep wordt uitgeoefend.

Het werk bij de brandweer is het zwaarste beroep Toegevoegd na 14 minuten: een politie agent die moet gaan vertellen dat een kind is overleden

Professioneel gewichtheffer...

Moeder.

Onderwaterlasser,dan krijg je flink wat pijn te verduren maar het verdient goed.

Krabvisser in de noordelijke ijszeëen...

Steeds hetzelfde doen, in een rap tempo lopende band werk Als je dat dag in dag uit kunt.. Petje af

Soldaat in het Russische leger. Of commando.

Stratenmaker.

Psychiater voor anorexia-patienten.

Diepzee lasser, in iedergeval in de op 3

Antwoordman.

Leraar.!

Mij lijkt kabeltrekker erg zwaar.

Eigenlijk is dat de situatie dat iemand (nood)gedwongen werk moet doen waarvoor hij het minste aanleg, geschiktheid (energie, kracht, reflexen etc.) en motivatie heeft onder omstandigheden die de negatieve effecten daarvan maximaal versterken (kou, hitte, gevaar, angst, duisternis etc.) Je zou dan naar de maximale tijdsduur kunnen kijken dat een (gemiddeld?) iemand het werk vol kan blijven houden voordat de schade voldoende groot is dat men uitvalt en het werk niet meer kan doen. Soldaten die de kerncentrale in Chernobyl moesten opruimen bijvoorbeeld kregen in een paar uur werktijd de maximale dosis straling voor een heel leven binnen. (1 dag werken betekende dat je dood was of ging) Vele die maar een paar uur werkten stierven daarna alsnog aan allerlei ziekten (en hun families/gezinnen mochten het verder zelf uitzoeken).

In fysieke zin, hoogte sherpa op bv de Everest of de K2. Lang verblijf in de "death zone", langer dan dat de betalende klimmers daar verblijven.

Leerling

Moderator bij GV

Het beroep waar je elke dag met tegenzin naar toe gaat. Een beroep waar je zo tegenop ziet, dat je liever thuis blijft. ;) Toegevoegd na 1 minuut: Een baan waarbij 8 uur als 8 dagen aanvoelt.

Logistiek planner

Gevangenisbewaarder, topsporter.

LERAAR voor de klas bij 15 en 16 jarigen,die totaal geen respect tonen

Fysiek gezien zou ik zeker zeggen: Vuilnisman! Mentaal gezien: Chirurg

Het werk bij de brandweer is het zwaarste beroep ter wereld. Als een brandweerman 55 jaar is, heeft hij net zoveel gewerkt als een ambtenaar van 65 met een kantoorbaan.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/ar...

Werken in de mijnen!

Een zelfmoordenaar : die werkt zolang tot hij zich zelf opblaast met een gordelbom .

Sumoworstelaar

Slaaf

verzorgende in een verzorgings huis/verpleeghuis dat heeft een fysieke belasting.

Polietie

Een sumoworstelaar laten afvallen (diëtist)...

vrachtwagen chauffeur.. lange dagen, weinig slapen, je gezin bijna niet zien, files..

huisvrouw moeder zijn en partner

KAMIKAZE PILOOT

mijn beroep, omdat ik gehandicapt ben krijgt een ambtelijk medewerker die veel minder dan mij uitvoert toch 300 á 400euro meer per maand.......

Goud of edelsteendelver in een derde wereldland. Zwaar, gevaarlijk, giftig en zeer slecht /niet betaald. Ik heb veel gezien, maar dit slaat echt alles. Films als "Blood Diamond " geven een realistisch beeld hoe mensen daar tot op het bot uitgebuit worden. Daarom zou ieder mens men gevoel voor ethiek uitsluitend gecontroleerde en gecertificeerde fair trade juwelen en sierraden moeten kopen. Die zijn er en die koop ik dan ook. Alleen moet je je er persoonlijk van op de hoogte stellen of dat echt zo is, en ook dat heb ik gedaan. Dan nog is het werk zwaar, maar krijgen mensen netjes betaald, kunnen hun kinderen naar school en is er ook goede gezondheidzorg voor hun gezin. .

puber

hoer in een derdewereldland

Installatiemonteur in sanitair en CV.. Veel zwaar sloopwerk en altijd met zwaar materiaal huis in/huis uit. veel werkzaamheden laag bij de grond dus op de knieen zitten, soms de hele dag lang...trap op/trap af.. dak op, ook met nat weer.. nieuwbouw op, ook in sneeuw en nattigheid.. 24 uurs diensten om storingen verhelpen, ongeacht je prive omstandigheden..en ongeacht welke storing dus ook het riool in als dat verstopt is..

Schoonmaker is het zwaarste beroep en naar mijn mening niet goed betaald. Ikzelf werk in de zorg en dat kan ook zwaar zijn.

ook hovenier en boomverzorger en stratenmakers, huisvrouw vooral dan de alleenstaande moeders

Huismoeder

president van amerika zijn

ramen wassen ( Flat ramen ) Landmacht ( Gevechtsfunctie ) Tornado's Jagers Politie Commando Piloot ( Passagiersvliegtuig )

Elk beroep dat het menselijk leed van nabij meemaakt , of het nu een dokter is of een palliatief verzorger of een psychiatrisch verpleegster. Menselijk leed is schrijnend.

Ik doe mijn petje af voor mensen die in een bejaardentehuis werken. Dit is zowel fysiek zwaar...bedlegerige mensen moeten wassen, naar het toilet helpen,..... alsook mentaal.... sommige mensen liggen daar te kermen/te huilen.... Daarom dat men zo weinig mensen vindt die dit beroep willen uitoefenen.

Ik zou voor moeder zijn kiezen! (dat ben ik zelf niet) maar als ik bedenk hoe mijn moeder dat vroeger deed... Werken, schoonmaken, boodschappen, kinderen opvoeden. Dat is een beroep waarbij je geen dag rust hebt en geen moment ECHT voor jezelf hebt zonder zorgen... Moeders zijn de sterkste en hardst werkende mensen die er zijn.

postbode die moet toch maar door weer en wind hagel sneeuw gladheid mist hitte kou nee petje af hoor

Messias Trauma-helicopter Oorlogspsycholoog in het werkveld Echtgeno(o)t(e) van een zwaar gehandicapte wederhelft

Pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Lichamelijk én geestelijk zwaar... Zeer hoge werkdruk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100