Horen propedeusediploma's op een CV geschreven te worden?

Horen behaalde propedeusediploma's op een CV thuis? Ik wil graag naast mijn huide opleiding ook een propedeusediploma behalen voor een andere opleiding, maar weet niet of dat zich loont. Staat een propedeusediploma goed op een CV?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hangt een beetje van je overige opleidingen af. Als je bijvoorbeeld al twee universitaire studies voltooid hebt, kan een propedeusediploma wat knullig lijken. Maar over het algemeen zal een propedeusediploma goed staan op je cv. Bij sollicitatieformulieren wordt ook vaak gevraagd welke opleidingen je gevolgd hebt én welke je hebt afgemaakt. Als je naast je opleiding nog een propedeusediploma voor een andere opleiding gehaald hebt, zal dat een potentiële werkgever imponeren.

Ja, die worden in het algemeen wel vermeld op een CV. Nu jij van plan bent een propedeusediploma te behalen van een andere opleiding, raad ik je zeker aan dit op je CV te vermelden. Ieder (extra) diploma dat bijdraagt aan het geven van een goede indruk aan een mogelijke werkgever moet naar mijn idee worden vermeld op het CV. Met een extra diploma geef je aan dat je een brede interesse hebt en ambitieus bent. Wel is het mogelijk dat een werkgever vraagt waarom je die studie niet volledig hebt afgerond. Als je daar een goed en geloofwaardig antwoord op kan geven, kan dit extra diploma alleen maar de indruk die je geeft, verbeteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100