Zijn pauzes betaald?

Hallo,
Ik heb eens een vraag. Ik werk 8 uur non-stop per dag. Op zich vind ik het niet erg, ik ben graag bezig en heb mijn pauze niet nodig.
Maar nu is er onlangs een woordenwisseling geweest op het werk.
Ik denk namens dat pauzes betaald worden, dus wij dit geld ook moeten krijgen, maar mijn bazin denkt daar anders over.

Klopt dit of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een werkgever hoeft de pauzes niet door te betalen, dit omdat dat eigen tijd is. Als dat wel in het CAO staat, dat er doorbetaald wordt, dan moet dit wel. Kijk dus even in je CAO en arbeidsovereenkomst.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/we...

Het ligt aan de afspraken (al dan niet contractueel vastgelegd) die je hebt met je werkgever. Normaal worden de 15-minuten pauzes doorbetaald en de lunchpauze niet. Echter zijn er ook bedrijven waarbij de 15-minuten pauze ook niet betaald wordt. Het is namelijk niet verplicht deze te betalen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/we...

De wettelijke verplichte pauze na 5,5 uur werk (1/2 uur maar bij cao is terugbrengen tot 0.15 uur mogelijk) hoeft niet (verplicht) te worden doorbetaald vanwege het beginsel "geen werk geen loon".

In de meeste bedrijven waar ik gewerkt heb tellen de 'grote pauzes' niet mee als gewerkte tijd en de kleine wel. Ook heb ik een enkele keer gewerkt bij een bedrijf waar geen enkele pauze werd doorbetaald. Kijk dus goed in de CAO of in je arbeidsvoorwaarden die je bij je indiensttreding hebt gehad. Daar staat het in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100