Als je bij een werkgever collectiviteitskorting hebt gehad en dit na einde dienstverband nog doorloopt, wat zijn dan de gevolgen voor de werknemer?

Ik neem aan dat de ex-werkgever de verzekeringsmaatschappij normaal gesproken in kennis stelt van het ontslag van de werknemer? Of wordt de ex-werknemer ook verantwoordelijk geacht voor het melden? Zo ja, wat zijn hiervan de gevolgen voor de ex-werknemer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt er van af wat er in de CAO vermeld staat. Indien in de Collectieve Arbeidsovereenkomst vermeld staat dat de voordelen van een collectiviteitskorting stoppen op de dag dat jouw ontslag valt dan geschiedde dat zo. Indien er staat dat jij nog enige tijd recht hebt op dat voordeel, idem dito. In principe dien jij geen stappen te ondernemen en lost alles zich automatisch op volgens het contractueel bepaalde stramien. Doch het is misschien handig om nu al te weten waar je staat?8 In dat geval neem je best contact op met ofwel jouw werkgever, ofwel met de verzekeringsmaatschappij. Liefs en veel Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100