mag je baas je inplannen terwijl het rooster al uit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een (zieke of anderszins) collega plotseling vervangen moet worden dan mag hij dat zeker. Het werk moet doorgaan, een goed werknemer heeft de plicht daar aan mee te werken.

Als het rooster er hangt voor over 3 weken en de regel bij jullie is dat inroosteren minimaal 1 week van tevoren gebeurd, dan mag dat ook. Iets anders zou zijn als het 1 dag van tevoren aangekondigd wordt of wanneer jij bijvoorbeeld vrij hebt gevraagd.

Valt jouw bedrijfstak onder een bepaalde cao? Dan staat in de cao als het goed is omschreven wat de afspraken hier omtrent zijn. Vaak is geregeld dat, als je binnen een bepaalde termijn, een roosterverandering krijgt, je extra financiele compensatie hoort te krijgen. Is er geen cao voor je bedrijfdtak? Dan hebben we te maken met redelijkheid en billikheid van beide partijen; de werkgever en werknemer. Van beide partijen wordt een redelijke en flexibele opstelling verwacht. Je moet er uiteindelijk toch samen uit zien te komen, nu en in de toekomst. Anders krijg je onwerkbare arbeidsverhoudingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100