Wanneer ben ik verplicht mijn werkgever te vertellen dat ik zwanger ben?

Ik werk nu momenteel via het uitzendbureau (fase A) en zij weten nog niet dat ik zwanger ben.
Weet iemand toevallig hoe het zit met met hoeveel week ik het verplicht ben te vertellen?
Ik ben nu 25 weken zwanger en het is echt ook wel te zien aan me, maar goed het zijn vooral mannen waar ik mee werk en die valt dat waarschijnlijk wat minder snel op... :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer moet je je werkgever vertellen dat je zwanger bent? Volgens de wet ben je verplicht je zwangerschap uiterlijk drie weken voor de beoogde ingangsdatum van het verlof aan te kondigen. Maar om problemen in de praktijk te voorkomen en je baas niet voor het blok te zetten, is het natuurlijk het beste om het zo snel mogelijk te melden. Ook is het zo dat een zwangerschap een contractverlenging in principe niet in de weg mag staan. Als je een mondelinge toezegging voor een contractverlenging hebt gekregen, vraag dan ook nog om een schriftelijke toezegging, zodat er later geen misverstanden over kunnen bestaan.

Bronnen:
http://www.mijnrechtsbijstandverzekering.n...

U zult voor het eindigen van fase a al met zwangerschapsverlof gaan. De vraag is wat het voor zin heeft het te verbergen. Zwangerschapsverlof en ziekte ten gevolge van zwangerschap valt onder het UWV en niet de werkgever (uitzendbureau) Stel dat u wel in fase B stapt en men komt er dan achter, dan voelt men zich een beetje in het ootje genomen en zal men het eerste fase B contract niet verlengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100