Oude contract loop 03.03.13 af. Word verlengt. Maar wil niet wat nu?

oude contract loopt 03-03-13 af. Nu heeft mijn baas me medegedeeld dat mijn contract verlengt word, maar heb ander werk gevonden. Ik heb nog niks getekend of wat ook. Nu verplicht mijn baas me tot 1 april te werken omdat ik per 2 feb ontslag heb genomen. Maar als ik niet meer akkoord ga met nieuwe contract, kan ik toch gewoon weg op de datum wanneer mijn contract af loopt? CAO Parfumerie gaat dit over maar volgens mij is er hier geen sprake van CAO aangezien we sowieso niet aangesloten zitten bij CAO. Ook heeeeeeel makkelijk. bedankt alvast!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit hangt af van wat er in je arbeidsovereenkomst staat. Er zijn twee mogelijkheden. 1. Er staat in dat de overeenkomst "van rechtswege" eindigt op een bepaalde datum. Dat betekent dat je inderdaad na drie maart niet meer terug hoeft te komen. De overeenkomst eindigt namelijk zonder dat je er iets voor hoeft te doen. 2. Maar er kan ook instaan dat zonder opzegging het contract automatisch verlengd wordt. In dat geval ben je wel gehouden aan de opzegtermijn als je er vanaf wilt. Let wel: dit komt minder vaak voor, maar het kan wel. Let er wel op dat de opzegtermijn van twee maanden wel in je arbeidsovereenkomst staat. Is dit niet zo dan geldt de wettelijke opzegtermijn van één maand.

Bronnen:
http://www.arbeidsrechter.nl/arbeidsoveree...

Je hebt helemaal gelijk, zolang je geen nieuw contract hebt getekend kun jij per 3-3 weg!

een tijdelijk contract eindigt van rechtswege, van beide partijen is geen opzegging noodzakelijk. Dat einddatum staat immers al vast. Gewoon na 03-03 niet meer verschijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100