Heeft 22 jarig thuiswonend kind bij baan verlies (jaar contract) recht op ww uitkering of moeten de ouders voor al haar kosten opdraaien ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je in totaal maar 1 jaar hebt gewerkt dan heb je recht op 1 maand ww. Daarna heb je nergens meer recht op.

Wanneer je volwassen bent en gewerkt hebt, maakt het niet uit waar je woont: Je hebt zelf meebetaald voor het recht op een eventuele ww uitkering. Kortom: Wanneer je je baan kwijtraakt heb je recht op ww. De duur van de ww uitkering is wel afhankelijk van de tijd dat je hebt gewerkt.

De tijd dat je werkt bouw je WW op. Als je geen werk meer hebt, dan heb je recht op een ww uitkering. meer kan je lezen op de site van het UWV. (zie de bron)

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...

Beste gast132342, Je wilt weten of een thuiswonend kind recht op WW-uitkering heeft. Of je aanspraak kan maken op een WW-uitkering, hangt af van je arbeidsverleden en niet van je woonsituatie. Uit je bericht kan ik niet afleiden of er voor het genoemde jaarcontract ook gewerkt is. Of je recht hebt op een WW-uitkering hangt af van diverse voorwaarden. Meer informatie over de voorwaarden van een WW-uitkering vind je hier: http://bit.ly/vcVYoP De WW-uitkering kun je één maand voordat je werkloos word aanvragen. Dat kan via www.werk.nl. Daar kun je ook inschrijven als werkzoekende. Actuele informatie over het recht op WW vind je hier: http://bit.ly/AEEcNI Met vriendelijke groet, Keja UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100