Recht op WW-uitkering of niet? (lees uitleg)

Een vriendin van me is pas ontslagen (contract liep af en het bedrijf moest bezuinigen in het aantal FTE). Haar laatste werkdag is op 31 augustus 2012. Ze heeft gelukkig nieuw werk gevonden maar het contract daarvan gaat pas in op 16 september 2012. Ze heeft dus twee weken lang geen inkomen. Ze vroeg aan mij of ze recht heeft op een WW-uitkering voor die twee weken, ik weet het ook niet en op de site van de UWV kunnen we nergens een dergelijk scenario vinden.

Toegevoegd na 34 minuten:
Ze heeft meer dan drie jaar gewerkt bij haar huidige werkgever.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, als ze voldoende gewerkt heeft, dan heeft ze recht op WW Als zij ontslagen is per 31 aug. en tot die dag loon ontvangt, dan is zij dus werkloos per 1 sept. Dus vul je op de site van het UWV dat in: werkeloos met ingang van 1 sept. Aanvraag WW uitkering per 1 sept. Dat zij - gelukkig - al weer werk heeft per 16 sept, dat komt later aan de orde. Eerst moet het UWV het recht op WW vaststellen en dat kan wel even duren. Je moet dus wel die administratieve molen in. Bel anders even met het UWV. Telefoonnummer staat op hun site.

ja, als men maar minimaal 26 weken aan een gesloten gewerkt heeft, en niet verwijtbaar werkeloos is. In haar geval is ze dat niet,het uwv heeft vanaf de eerste dag van werkeloos zo uit het hoofd 14 dagen de tijd om een beslissing te nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100