Wie kan mij aan werk helpen? Ik weet niet meer wat ik moet doen.

Ik wil zo graag werken, ik heb veel verschillende baantjes gehad, heb een HBO-diploma, en wil graag iets sociaals af administratief doen, of kennis overbrengen. Wie kan mij helpen? werken in een boekwinkel lijkt me ook heel leuk.

wie heeft er handige tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Boekwinkels hebben het enorm zwaar momenteel, daar nemen ze echt niet zomaar iemand aan. Sta je ingeschreven bij uitzendburo's? Ik weet niet waar je woont maar hier in de randstad krijg ik nog dagelijks mail met heel veel werk via uitzendburo's: http://www.uitzendbureau.nl/ hier kun je die mail van krijgen. Verder werkt jobrapido ook erg goed: http://nl.jobrapido.com/ Het is een slechte tijd om geen baan te hebben, dat is duidelijk maar staar je nu niet teveel blind op een HBO functie, neem ook andere banen aan en solliciteer vandaar uit verder.

Trek een nummertje en sluit aan achterin de rij van mensen die ook één of meer HBO's hebben en naarstig op zoek zijn naar een baan. Er is thans een economische crisis gaande, er is veel minder geld voor personeel, en als er dan al een vacature is, dan zal vooral ervaring voor die functie van doorslaggevend belang zijn. Wat voor HBO trouwens?

Een baan zoeken is hard werken. Heb je een goed CV? Laat dat dan overal achter op internet. Er zijn ontzettend veel vacaturesites. Overal kun je je inschrijven en een profiel met cv achter laten en zoekopdrachten invullen en die naar je laten mailen. Mijn Careerbuilder. Nationale Vacaturebank Monserboard Page Personell ..........etc. Loop regelmatig alle uitzendbureau's binnen en ook bij het Werkbedrijf. Kijk hier ook voor meer tips: https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/meer_weten/werk_zoeken

Stuur open sollicitatiebrieven. Als je vermeldt dat je breed inzetbaar bent kan het bij het ene bedrijf heel gunstig zijn. Bij het andere bedrijf negatief, ze kunnen je niet plaatsen. Als je bv meldt dat je op crediteurenadministratie wil werken, wordt het doorgestuurd naar manager crediteurenadministratie etc. Je kan zorgen dat je brief opvalt door een bepaald logo. Zo kreeg een werkgever van mij ooit een sollicitatiebrief met giraffen nekken omdat de cv zolang was. Dat viel meteen op. Nu 15jaar later weet ik het nog steeds. Kortom zorg dat je brief opvalt. De hoogte van je opleiding kan in deze tijd als nadeel werken. Er worden sneller vmbo'ers ingezet dan hbo's ers. Jullie zijn duurder. In een sollicitatiebrief zet je niet je salarisindicatie. Hierdoor wordt bij voorbaat verwacht dat je een topsalaris wil. Daarnaast heb je hbo-er een ander denkpatroon. (ik spreek uit ervaring als vmbo-er regelmatig hbo'ers ingewerkt. Ze werkten anders, ze haalden overbodige dingen erbij waardoor werk onnodig complex werd). Hbo-ers waren lastig. Verder kun je je cv vernieuwen. Er zijn tegenwoordig nieuwe vereisten. Je kan op linkedin/facebook etc. profiel plaatsen waarin je aangeeft wat voor baan je zoekt. (heeft een kennis via een re integratiebedrijf onlangs te horen gekregen als advies).

Je wilt iets met Administratie zeg je, en iets sociaal, als je in die richting ook dat HBO-Diploma hebt, is misschien Commercieel Directeur misschien wel wat voor jou, of Accountant, of Adviseur. Als je in de (Economische Richting HBO) een Diploma hebt, dan kan dat Prima, want je wou iets Administratief en iets Sociaal dus misschien is dat dan wat. Succes!

Het valt in deze tijd zeker niet mee om een baan te vinden. Wees bereid om "onder" je niveau te werken. Kijk ook eens verder dan je neus lang is. Postbezorger? Schoonmaak? Verzorging?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100