Contract niet verlengd. Zou contract voor onbepaalde tijd moeten krijgen. Kan nu paar maanden langer krijgen en tekenen voor ontslag, wat kan ik doen?

Hallo,

Ik zou bij mijn werkgever een contract voor onbepaalde tijd moeten krijgen, want ik ben al drie jaar in dienst. Mijn werkgever wil mijn contract echter niet verlengen, dit zou dus betekenen dat ik weg moet bij het bedrijf.

Nu kan ik blijven tot na de zomervakantie, maar bij het tekenen bij mijn contract moet ik dan ook gelijk mijn ontslag ondertekenen voor die datum na de zomervakantie. Kan dit en wat kan ik hier tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben je lid van een bond? Zo ja, dan kunnen hun advocaten ernaar kijken...ook kan je info vragen bi het arbeidsbureau of bureau van rechtshulp...

Dit mag dus niet. De werkgever probeert overduidelijk de wet te omzeilen. Maar ja, je wordt nu wel in de hoek gezet. Kijk, ik geef je grote kans dat jij in het gelijk gesteld wordt als je lekker het contract tekent en ook na je 'ontslagdatum' wil blijven werken. Die ontslagovereenkomst is ongeldig want er wordt overduidelijk misbruik gemaakt van de machtspositie van de werkgever. Dan is zo'n vaststellingsovereenkomst nietig. Je kan dus lekker eigenwijs zeggen dat jij daar gewoon mag blijven werken. (Zorg wel dat jouw bewijspositie in orde is). Maar ja, wil je dat. Het zal ontegenzeggelijk zorgen voor een ernstig verstoorde arbeidsrelatie. Hoeveel is je baan je waard? Als je een dikke huid hebt (en genoeg bevriende collega's) dan kan je het proberen. Maar ik begrijp het ook als je daar geen zin in hebt. En dan dus het tekenen van het contract zo lang mogelijk uit te stellen. Wellicht vind je voor de zomer al een andere baan.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mag je slechts 3x verlengen (of voor een totaal van 3 jaar). Ga je over een van beiden heen, dan houdt dat in dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd krijgt. In dit geval lijkt het dat er misbruik van deze regeling wordt gemaakt. Dat is ook niet toegestaan omdat dat slecht werkgeverschap oplevert.

Bronnen:
http://www.wetrecht.nl/arbeidsovereenkomst...

Nee dit kan niet en dit mag niet. Overigens moet je sowieso NOOIT akkoord gaan met je eigen ontslag. Dit kan problemen opleveren met het krijgen van een ww uitkering. Ik zou dit sowieso eens aankaarten bij het UWV. Ook zij kunnen je helpen met dit soort praktijken. De vraag is natuurlijk of jij nog bij dit bedrijf wenst te werken. Want ik vind het persoonlijk niet van goed werkgeverschap getuigen. Wat je zou kunnen doen is bijvoorbeeld het contract wel tekenen en daarna je ontslag weigeren te tekenen. (je kan geen ontslag tekenen voor een contract dat nog niet getekend is dus dat moet in deze volgorde). Maar of je daar gelukkiger van word betwijfel ik.

Nooit tekenen voor onslag (kans op problemen met evt ww-uitkering), om je heen gaan kijken voor een andere baan. En zo min mogelijk tegen je baas hierover zeggen. desnoods zeg je dat je er over nadenkt... Tevens je vakbond en UWV hierover inlichten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100