Is het illegaal om spullen te importeren van China naar Nederland en te verkopen op marktplaats?

Ik wil graag kleinschalig iPhone hoesjes importeren uit China (natuurlijk onder de 22 euro grens van de douane zodat ik geen invoerrechten hoef te betalen) en verkopen in Nederland op marktplaats.nl nu en eventueel als ik wat ouder ben (18 jaar, ben nu bijna 16) een webshop openen (natuurlijk wel met BTW dus niet zwart zeg maar) maar is dit illegaal? Zoja, wat kan ik er tegen doen om het legaal te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang jij je aan alle belasting wetgevingen houd doe je niks illegaal. Officieel moet je belasting betalen bij het invoeren en die kun je terug vorderen zodra je het verkoopt (natuurlijk wel verrekenen) Het invoeren is niks illegaals

Bij het invoeren van de telefoonhoesjes zul je dit moeten aangeven bij de belastingdienst, en moet BTW worden afgedragen. Wanneer je een eigen bedrijf hebt mag je deze verrekenen met BTW dat je van klanten vorderd. Dit laatste kan alleen wanneer je BTW plichtig bent voor de belastingdienst. Daarvoor moet je je eigen inschrijven bij de kamer van koophandel. Wanneer je geen eigen bedrijf hebt, betaal je bet BTW bij het invoeren, maar kan dit niet worden verrekend. Want je mag geen BTW in rekening brengen als je geen eigen onderneming hebt. Over je winst (ook bij een bedrijf) moet inkomsten belasting worden afgedragen. Dit kun je zelf aangeven met de digitale aangifte formulier van de Belastingdienst. In sommige gevallen hoef je niet te betalen, maar aangeven moet altijd! Veel mensen denken niet te hoeven betalen, en geven dan niets op. Maar dan komen ze hierdoor in de problemen. Elke euro dat je verdient moet je namelijk opgeven bij de Belasting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100