Wat voor bonus kan een medewerker, die niet tot de sales behoort, vragen als hij voor zijn bedrijf een deal van 50k binnenhaalt?

Toegevoegd na 25 minuten:
Deze vraag maakt deel uit van het onderhandelen over een nieuwe arbeidsovereenkomst, die voor een periode geldt waarbinnen de genoemde deal zou kunnen vallen.

Toegevoegd na 1 uur:
De betrokken vragensteller vindt trouwens dat je best een beetje voor jezelf mag opkomen, als je door extra inspanningen het jaarresultaat van een bedrijf dichterbij of in de plus weet te krijgen. Tegelijkertijd vindt hij zijn bedrijf en leidinggevenden ook gewoon topmensen!

Toegevoegd na 1 uur:
edit: toppers

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het bij zijn normale werk hoort: niets, tenzij er afspraken over gemaakt zijn in zijn arbeidsovereenkomst. Als het een bijzondere prestatie is: ook niets, tenzij de werkgever het een beloning waard vindt.

Een bonus vraag je niet. Een bonus wordt gegeven als je leidinggevende vindt dat je hem verdient.

Je kan overhandelen over een bonus, maar als je een deal binnen haalt van 50,000 euro en het bedrijf houd er 5000 euro netto aan over kun je het hebben over 1-2% als zulke vaker voorkomen. Ik vind dat het logischer is dat je bijvoorbeeld 90% salaris krijgt en de rest variabel is en dus afhankelijk van je prestaties. Wanneer je een bonus kan verdienen wil je uiteraard wel meer je best doen, dat zit gewoon in de mens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100