Hoe kan ik achter CAO van mijn bedrijf komen?

Ik werk al ruim 2 jaar bij een Woon en Inrichting winkel, maar ik heb nooit CAO van het bedrijf gezien en mijn baas weigert die aan medewerkers te geven. Laatste tijd merk ik dat ik krijg geen antwoord op mijn vragen als ik mijn baas vraag over loon. Bv. ik wil graag weten of mijn bruto uurloon werkelijk die is welke ik officieel hoor te krijgen, wat gebeurt met mijn overuren? als ik langer moet blijven waaroom krijg ik die niet uitbetaald? daarnaast heb ik studie gevolgd via mijn bedrijf en op papier hebben ze gezet dat als ik binnen bepaalde tijd weg ga na afronden na mijn studie zou ik studie geld terug moeten betalen. Ik vraag me af is dat cursus geld welk ik in begin van het jaar heb betaald of zitten daar meerdere kosten aan vast.? Als iemand op een van deze vragen antwoord heeft laat het me weten!
Ik ben 22 en ik krijg 7,60 bruto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga een naar en vakbond waar deze branche ondervalt. Daar hebben de cao meestal on line staan. En de P&O van het bedrijf moet jou verder helpen daar zijn ze voor. Toegevoegd na 1 minuut: En misschien hebben jullie ook een bedrijfsleden groep of een O.R.

Voor 2010 zie bron Toegevoegd na 1 minuut: Om de richting aan te geven.

Bronnen:
http://www.salaris-informatie.nl/images/st...

http://www.loonwijzer.nl/home/arbeidsvoorwaarden/werktijd/afspraken-over-werktijd/afspraken-met-je-werkgever-over-werktijden Dit is een interessante site over regels en CAO. Heeft het bedrijf geen CAO dan moet het zich toch aan de wettelijke regels houden wat betreft arbeidstijden enz. Die staan hier ook op de site. Je kunt ook kijken op CAO web om te zien of jouw bedrijf onder een CAO valt. (Zal wel onder Midden- en Kleinbedrijf zijn). Enfin, staat allemaal op de site.

je valt onder de CAO Wonen Toegevoegd na 1 minuut: Maar misschien is het bedrijf onder CAO Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie http://www.salaris-informatie.nl/index.php/cao-sector/m-tm-s/mode-interieur-tapijt-en-textielindustrie meer keuze is er niet

Bronnen:
http://www.werkeninwonen.nl/woonwerk/home/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100