wat te doen met geëmancipeerde vrouwen op je werk ?

bij ons op het werk wordt er deftig op los "gekwebbeld", wij als mannen doen duchtig verder met ons werk, mar toch werkt dit ietwat frustrerend op ons. hoe reageer je 't best hierop ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik had hier graag "LOL" op geantwoord, maar dit is een serieuze vraag. Je stelt eigenlijk 2 vragen. 1. Wat te doen met geëmancipeerde vrouwen". Vrouwen emanciperen, krijgen zelfvertrouwen, vinden hun weg in het leven en dat is maar goed ook. Leer er mee leven. 2. Hoe reageer je op "kwebbelende" vrouwen. Is daar geen overste? Vrouwen dienen net zo goed te werken zoals mannen. Je kan hen aanporren om verder te doen.

Je mag er vanuit gaan dat zij, net als jij, aangestuurd worden op de kwantiteit en kwaliteit van hun werk. Als jullie direct leidinggevende hen niet aanspreekt op het geklets zou je misschien kunnen concluderen dat zij ondanks het geklets voldoende werk naar behoren uitvoeren. Maar als het jouw functioneren belemmert kun je het het beste bespreekbaar maken. Dat is wel zo zo eerlijk. Je zou het als geintje kunnen brengen, zoiets als: "Zo Sandra, was er gisteren weer niemand thuis om mee te praten". Overigens snap ik "geëmancipeerde vrouwen" niet in je vraag. Je hebt gewoon last van kletsende collega's. Het feit dat je hun geslacht noemt en al helemaal samen met "geëmancipeerd, riekt een beetje naar sexisme.

Uit de 3 aspecten van de vraag van deze Vlaming over het werk in Vlaanderen is te begrijpen dat 1. hij wil weten wat hij met geemancipeerde vrouwen op het werk kan doen. 2. Verder wordt er door velen veel gepraat (niet blijkt door wie), maar daarover zijn geen problemen. 3. Tenslotte hebben hij en anderen er problemen mee dat de mannen flink doorwerken. ad 1: als het opgedragen werk niet bestaat uit het iets doen met vrouwen, dan is het antwoord: "niets." ad 3: Flink doorwerken? Misschien voor luie mensen een probleem maar goed voorbeeld doet goed volgen. Dus als dat frustrerend en ziekmakend is, dan naar je (bedrijfs)arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100