Hoe luid de kanton-formule bij ontslagregelingen?

deze zo onlangs aangepast zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op deze site kun je dat zelf uitrekenen: http://www.kantonrechtersformule.nl/kantonrechtersformule_berekenen

Bij een ontslagregeling door reorganisatie wordt doorgaans een Sociaal Plan opgesteld waarin de ontslagvergoeding wordt weergegeven. Kantonrechtersformule bepaalt hoogte van ontslagvergoeding De kantonrechtersformule is de basis waarop kantonrechters bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst bepalen of een ontslagvergoeding wordt toegekend. Ook bepaalt de kantonrechtersformule de hoogte van de ontslagvergoeding. Deze formule is door de gezamenlijke kantonrechters opgesteld om tegemoet te komen aan de wens voor meer duidelijkheid en uniformiteit. In het verleden waren op landelijk niveau grote verschillen in de hoogte van de toegekende ontslagvergoedingen. De kantonrechtersformule wordt ook wel ABC formule genoemd. 3 componenten bepalen uitkomst van de kantonrechtersformule Aantal gewogen dienstjaren, Beloning per maand en de Correctiefactor geven de uitkomst van de kantonrechtersformule. A * B * C geeft de hoogte van de ontslagvergoeding.

Bronnen:
http://www.kantonrechtersformule.nl/pagina...

A = aantal gewogen dienstjaren B = Beloning per maand voor hogere salarisschalen C= verdubbelen of halveren, hoe meer de werkgever te verwijten valt des te meer zal het worden Toegevoegd na 1 minuut: C= Correctiefactor

De kantonrechtersformule staat hierboven wel duidelijk uitgelegd. Maar er staat niet dat je zo veel mogelijk informatie moet verzamelen, en hulp moet zoeken. Ben je lid van een vakbond? bel ze! Rechtsbijstandverzekering? onmiddellijk inschakelen! En als dit alles niet van toepassing is, zorg dan dat je van iemand die je vertrouwd de goede informatie krijgt. Ontslag is een serieuze zaak, dat moet je serieus aanpakken.

Er zijn twee formules: De XYZ formule en de ABC formule. Als de werkgever je wil ontslaan en daarvoor een procedure bij de kantonrechter start gebruik je de ABC formule. Dit is het aantal dienstjaren*maandsalaris*correctiefactor. De correctiefactor is hier standaard 1, maar kan minder of meer worden naar gelang je werkgever schuld is aan het onslag of jezelf schuld hebt. Als de werkgever een vergunning voor het ontslag heeft aangevraagd bij het UWV en jij als werknemer vind dat je ontslag onredelijk is dan start je een procedure bij de kantonrechter. Dan geldt de XYZ formule. Hij lijkt erg op die andere formule ook dienstjaren*maandsalaris*correctiefactor maar de correctiefactor is hier standaard 0,5! Ook deze zou nog wat naar beneden en boven kunnen afwijken, maar de uitkomst is hier dus altijd lager. Kijk op de eerder genoemde site even om een precieze berekening te maken want bij dienstjaren bijvoorbeeld tellen alle jaren na het 45ste levensjaar voor 1.5 jaar, en nog meer van die dingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100