Inkomen lager dan minimum inkomen wat nu?

Door ik heb nekartrose pijn in de nek,kon ik moeilijk met dozen stapelend tot een hoop maken,soms moet ik met een voorwerpen boven 20 kg alleen optillen,af en toe vraag ik aan mijn collega samen optillen.

Ik hield 15 maanden vol bij huidige afdeling bij de sociale werkvoorziening,ik verzoek ten eind aan de directie om het minder uur werken,in verband met pijnklachten is het noodzakelijk dat ik deze 4 uren benut om de pijnklachten te verminderen.

Dus ik werk nu 28 uur per week,mijn inkomen is nu lager dan minimum inkomen,geen uitkering krijgen omdat eigen wil.

Mijn vraag is: Wat nu en waar kan ik nog bijbaan vinden met mijn fysieke klachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Werk bij de een verminderen om bij een ander te gaan werken lijkt mij niet zinvol. Dan kun je beter proberen bij je huidige baas aangepast werk te krijgen. Zo niet dan proberen via sociale dienst of ziektewet aanvulling te krijgen

Als je je werk niet kunt doen omdat je fysieke klachten hebt is het wel vreemd als dat door de directie wordt gezien als "uit eigen wil minder werken". Alsof je het voor je lol aanvragt. Je kunt niet meer uren werken , omdat je dan pijn hebt. Misschien moet je dat zware werk gewoon helemaal niet meer doen. Als je weer volledig gaat werken komen de klachten waarschijnlijk weer terug, dus dat zal niet veel opleveren. Je hebt al een diagnose dat er echt een medische oorzaak is, dus overleg eens met je arts. Je kunt dan misschien de ziektewet in. Denk eens goed na welk ander werk geschikt zou zijn voor jou en misschien is dat wel te realiseren binnen die sociale werkvoorziening. Ook kan je eens gaan praten bij de Sociale Dienst en om een aanvulling vragen op je inkomen. Ook Sociale Diensten weten vaak veel wegen om jou verder te helpen. Je wilt graag werken, maar liever geen werk doen waarbij je pijn moet lijden. Dat kan niemand van je verwachten.

Gevalletje super moeilijk. Jij bent in dat werk gerold nadat je bent afgekeurd en een arbodienst heeft aangegeven wat jou mogelijkheden zijn. Nu geef jij aan dat jij dit werk niet kunt doen en ben je naar de baas gestapt met het verzoek om korter te werken vanwege de pijnklachten. Wat voor jou nu van belang is de hand te leggen op de rapportage van de arbodienst waarin omschreven staat wat de arbeidsbelasting voor jou is en of deze belasting overeenstemt met het werk dat je doet. Komt de belasting overeen dan heb je inderdaad persoonlijk verzocht om minder werk en hoeft een uitkerende instantie en / of sociale dienst niet bij te springen en moet je op kort termijn een herkeuring aanvragen. Komt de belasting niet overeen dient de werkgever er voor zorg te dragen dat jij passende arbeid krijgt. Omtrent de vermindering van uren kan je dan om een rectificatie verzoeken vanwege onbekendheid met de regelgeving.

je hebt altijd de mogelijkheid, als het werk te zwaar is, terug te vallen in je uitkering, dus ga eens praten bij het uwv Toegevoegd na 3 dagen: Durf je het niet zelf aan te pakken, neem dan contact op met stichting MEE, zij kunnen je ook helpen.

Afspraak maken met de bedrijfs arts en goed uitleggen hoe het zit eigenlijk had je dat eerst moeten doen hij had je door kunnen verwijzen naar een specialist om samen naar het werk te kijken

Bijzondere bijstand aanvragen desnoods met hulp van buro sociale raadslieden of het juridisch loket Veel succes!! Groet Simon

Als je aangesloten bent bij een vakbond laat daar dan je geval behartigen. Je betaald er tenslotte iedere dag contributie voor. Toegevoegd na 4 minuten: Dag is maand. Deze mensen van de bond kunnen jou de weg wijzen hoe te handelen met jou pijnklachten en uiteindelijk toch nog werk te vinden wat wel bij jou past in overleg met de werkgever. Geloof mij maar met de bond achter je sta je veel sterker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100