In welke salarisgroep hoort mijn man ingedeeld te zijn?

Volgens mijn man en mij krijgt mijn man veel te weinig betaald. Hij valt onder het cao klein metaal. Deze heb ik in de bijlage bijgevoegd. Hij krijgt 1424,20 bruto per maand. Maar hij heeft diploma's. Hij heeft vmbo en een mbo 4 diploma die aansluit bij het werk dat hij nu doet. Hij werkt nu 6 maanden bij het betreffende bedrijf. Hij hoort toch veel meer te krijgen?

Cao klein metaal: http://www.cnvvakmensen.nl/fileadmin/bestanden/caos/metaaltechniek/doc/Cao_Metaalbewerkingsbedrijven2011-2013.pdf

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij heeft bij indiensttreding het Wettelijk Minimum Loon geldend vanaf 01-01-2011 voor een 23-jarige gekregen. Hij zou vanaf 01-07-2011 minimaal 1.435,20 euro aan WML moeten krijgen. Een werkgever mag niet beneden het minimum verlonen, tenzij een werknemer ouder is dan 65 jaar. Hij is hiermee in overtreding. Gezien de diploma's die jouw man heeft zou hij inderdaad ingeschaald kunnen worden, maar is de werkgever er wel van op de hoogte dat hij in het bezit is van diverse diploma's? Je hebt in ieder geval wel een zaakje. De CAO Metaal en Techniek is een zgn. minimum CAO, hetgeen wil zeggen dat werkgever en werknemer zich minimaal hieraan moeten houden, afwijken mag wel, maar alleen als dit ten gunste van de werknemer is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100