Ben ik verplicht mijn nieuwe werkgever in te lichten over mijn WIA uitkering?

Ik heb een volledige WIA uitkering maar mag tot 16 uur bijwerken, nou heb ik eindelijk een baan gevonden alleen heb ik het hele WIA verhaal verzwegen, moet ik dit toch vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is zeker wel aan te raden want anders verzwijg je belangrijke informatie die de werkgever wel hoort te weten. Daarnaast is het ook van belang dat je de uitkeringsinstantie hierover informeert.

Dit zou ik zeker doen want hiermee kun je echt in de problemen komen. Bedenk wel eerlijkheid duurt het langst.

Wat vertel ik aan mijn werkgever? Als u solliciteert, hoeft u niet te vertellen dat u arbeidsongeschikt bent of bent geweest. Dat is een beslissing die u zelf neemt. Bent u aangenomen en is de wettelijke proeftijd (meestal 2 maanden) voorbij? Dan moet u de werkgever laten weten dat u waarschijnlijk een Ziektewet-uitkering van UWV krijgt als u ziek wordt. U hoeft hierbij niet te vertellen welke ziekte u heeft (gehad). Als u dit vertelt, wijst u de werkgever op een financiële regeling die het aantrekkelijker maakt om u in dienst te houden. Kijk voor meer informatie over andere financiële regelingen die gunstig zijn om u in dienst te nemen bij ""Voordelen voor uw werkgever."" Lees er hier meer over: http://www.uwv.nl/wia/aan-het-werk/solliciteren/index.aspx

Het schept wel vertrouwen als je dit (na enige tijd) tegen je nieuwe werkgever zegt. Als je ziek wordt kan hij doorbetaling weigeren omdat jij over je mogelijkheid tot werken en je gezondheidstoestand niet volledig bent geweest. Bovendien blijft het niet geheim omdat het Uwv je werkgever als belanghebbende ook informeert over je arbeidsongeschiktheid, dus de werkgever komt het toch te weten. Je kunt afspraken maken met het Uwv over de tijd dat je als je problemen krijgt je WIA terugkrijgt. Klinkt allemaal niet erg leuk, maar leuker is het niet te maken. Overigens vraag ik me af of de mogelijkheid tot bijverdienen uitgedrukt wordt in uren. Ik meen dat het over geld gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100