Mag je door je werkgever zomaar naar een andere vestiging overgeplaatst worden?

Vanwege sluiting door de economische crisis, ben ik overgeplaatst naar een andere vestiging, wat dagelijks 170 km reizen betekent voor mij. Mag dit zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik neem aan dat dit binnen de OR is besproken. Indien een (zeer) redelijke vergoeding hier tegenover staat, is het in deze tijd alleszins acceptabel lijkt me. Je behoudt je baan!

Ja hoor, dat mag... Ik kan me niet indenken dat ze jou gezegd hebben dat dat wellicht aan de orde is en dat ze vervolgens dat wettelijk niet mogen doen... Helaas mar waar, daar kom je niet onderuit... Take it or Leave it... Zo is het nu eenmaal...

Mijn partner moest vorige maand verhuizen naar een werkplek 100 km verderop. Balen, maar hij behield wel zijn baan en uiteindelijk was dat het belangrijkste argument. Het bedrijf mag dit van je vragen, als daar een acceptabele reden voor is. Mocht je het niet willen of kunnen doen, dan zou je dus een andere baan moeten zoeken. Maar 170 km is wel een eind rijden, dus ik snap dat het even moeilijk is. Succes met de reis, neem lekker veel muziek mee, of een luisterboek en maak er het beste van.

jawel hoor dat mag. Jij hebt de vrijheid om een andere baan te zoeken en elders je capaciteiten in te zetten. Gelukkig. Je bent geen slaafje van hem. En hij heeft de vrijheid zijn eigen bedrijf te vestigen waar hij wil. Gelukkig. Hij is geen slaafje van je. We leven in een vrij land:)

Het is afhankelijk wat er contractueel is afgesproken. Staat je taak alleen maar omschreven, dan kan je werkgever je vragen die elders uit te oefenen. Staat het bestaande werkadres erbij, dan kan hij je niet verplichten. Maar.....wat zijn je alternatieven? Als je mee verhuisd, heb je wel een goede betaalde baan. Mocht je toch liever dichter bij huis werken, dan kan je vanuit je huidige baan toch rustig verder zoeken. Mocht je absoluut niet mee willen gaan, dan zal je werkgever je wellicht een voorstel doen. Veelal zal dat vooraf zijn overlegd met de OR (mits het een groter bedrijf is) Het is afhankelijk hoe lang je voor het bedrijf hebt gewerkt, hoeveel maanden inkomen je mee krijgt. Vanuit daar zal dan ook een sollicitatietraject starten. Jobhunters die proberen een baan voor je te zoeken.

Als de originele vestiging gesloten is, welke alternatieven zijn er dan? Een andere vestiging, of solliciteren. Je werkgever geeft je de optie om te blijven.

Ja, dat mag, Men geeft je de keuze aannemen of opstappen. Dus in deze tijden kies je voor je baan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100