Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Als hbo afgestudeerde zal je niet snel architect worden. Vaak hebben architectenbureaus niet veel architecten in dienst maar wel veel technische tekenaars. Je kan dus wel beginnen bij een architectenbureau als tekenaar maar dan ben je geen architect. Om architect te worden bij een bureau moet je minimaal TU gedaan hebben. Als je als hbo'er architect wilt worden moet je een eigen bureau beginnen. Het hbo startsalaris in de bouwkunde is rond de 2300-2400 euro bruto. Maar dan ben je geen architect maar heb je een andere functie binnen de bouwkunde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Het salaris van een beginnend architect wordt bepaald door meerdere factoren. Denk hierbij aan de gevolgde opleiding, aantal jaren ervaring en het bedrijf waar je werkt. Het gemiddelde salaris van een beginnend architect zal tussen de € 1.600,- en € 2.400,- bruto per maand liggen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
kijk eens op deze site:
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding