Is het ok om te solliciteren op slippers

Wil m'n birckenstocks aan doen bij een sollicitatiegesprek, kan dit of staat dat raar? Is voor functie van verkoopmedewerker

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan wel maar het zal geen goede indruk maken. Het ligt ook veel aan de winkel waar je gaat werken, in een grote bekende winkel zullen ze strenger zijn dan in een kleine dorps winkel.

Het is tegenwoordig vrij normaal om Birckenstocks te dragen, maar tijdens een sollicitatiegesprek zou ik het niet doen. Geeft geen nette indruk, vind ik zelf.

Natuurlijk laat zien hoe je echt bent!

Als je deze baan echt graag wil kun je beter geen birkenstocks aan doen. Dit staat niet erg gekleed.

Je komt niet serieus over op slippers, in de meeste winkels is het niet toegestaan op slippers te werken. Neem het risico dus maar niet, Kies voor een nette schoen, deze mag best hip zijn, ook geen sportschoenen doen.

Als verkoopmedewerker, kan je ook geen birkenstock aan. (tenzij je daar gaat solliciteren) Nee ik vind dat je dat niet kan doen. Er komt geen tweede indruk meer.

Je bent daar om een baan te krijgen. Je moet een beetje je best doen. Er zijn namelijk nog altijd minder banen dan sollicitanten. Als jij je niet optimaal klaar maakt en beetje op je slippers er heen komt wek je de indruk dat je geen zin hebt om daar te werken, dat je niet gemotiveerd bent om je netjes te kleden. Aangezien dit een algemene functie is zal de concurrentie hoog zijn. Daarom moet je juist in alles er bovenuit springen, in je antwoorden, in je wedervragen maar ook in je kleding. Het is een gesprek van 30 minuten tot 1 uur. Je kunt het toch wel opbrengen om in die korte tijd even andere schoenen en kleren aan te doen?

Belangrijk bij een sollicitatiegesprek is dat je je spiegelt aan degene die tegenover je zit. Als de interviewer goed gekleed is en jij loopt op slippers dan schep je een 'natuurlijke' afstand..

De eerste indruk is meestal de beste indruk. Dus ik raad jou aan dit niet te doen.

Birkenstocks zijn niet zomaar slippers. Het zijn nette, stevige merkslipper die ook best netjes staan. Ik denk dat het er aan ligt in wat voor soort winkel je gaat solliciteren. Bij een supermarkt is het acceptabel, maar solliciteer je in een damesmodezaak of bij de Bijenkorf, dan zou ik ze niet aandoen, maar kiezen voor nette, stevige schoenen. En daar zit van alles tussenin. Ga bij jezelf na welke uitstraling de winkel heeft, dan kun je daar je schoeisel op aanpassen. Bij twijfel: geen Birkenstocks. Loop desnoods binnen en kijk naar de schoenen van het personeel.

loop een keer voor je sollicitatie naar binnen en neem de kledingstijl over die ze daar ook dragen, grote kans dat ze geen slippers dragen. Bovendien maak je een goede indruk wanneer je vertelt dat je er al een keer ben geweest.

Dat ligt echt aan de baan waarvoor je solliciteert. Op kantoor zou ik het niet doen maar verder. Er zijn hele nette slippers die niet onder doen voor een gewone nette schoen. Ik zou geen goedkope flip-flops aandoen. Het is wel belangrijk dat je je lekker en op je gemak voelt op een sollicitatiegesprek. Dat pikken ze echt wel op als je heel netjes gekleed komt voor het gesprek maar je er helemaal niet prettig bij voelt. Wees jezelf maar houd het wel netjes.

Nee ik zou het ook niet doen. Heel mooi al eerder gezegd: er is maar 1 keer dié eerste indruk. Het kan weer wel als je bij een schoenenwinkel gaat solliciteren. Ik vond het ook een goede tip om te kijken wat het personeel aan heeft. Dan kan je je stijl idd aan hun aanpassen, en voelt dat vast voor de andere medewerkers ook goed. Zo pas je al een beetje in het team. Maar natuurlijk niet doen als het he-le-maal niet jouw stijl is he!

Ik heb (als personeelsfunctionaris) een keer een sollicitante gehad die op slippers kwam. Vervolgens een sollicitatiegesprek gehouden van een uur omdat ik te beleefd was haar direct weg te sturen. Ik heb nog spijt van dat gesprek, zonde van de tijd. Ik had haar gewoon toen ik haar bij de receptie ophaalde direct naar huis moeten sturen.

Nee, ik zal als ik jou was ballerina's aandoen met dit weer. Zijn open, maar ook netjes. Doe ik ook aan naar mijn werk. :)+

Naast dat je opzich bij sommige winkels prima birkenstocks aan kan, (goed voor lang staan, goede houding)enzo, maar denk je wel aan de verzorging van je voeten??? Geen vieze eeltplekken, schimmel, nagels goed geknipt enz.

Ik denk dat je dan beter sandalen aan kan doen. Staat netter en is ook minder open denk ik.

Ik zou zelf gewoon dichte schoenen dragen. Alhoewel het ook wel een beetje sneu is om iemand puur vanwege zijn slippers af te wijzen.

Dat hangt af van de cultuur binnen het bedrijf,als het een winkel is waar strandartikelen worden verkocht is er weinig aan de hand, ga je bij een bank achter de balie werken denk ik niet dat dit een goed idee is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100