wat is een plantmanager

mijn vader is van beroep plant manager en het enige dat ik weet is dat hij heel veel belt.. maar wat houd het eigenlijk precies is ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Plant Manager is de eindverantwoordelijke in een bepaald productieproces. Het is de taak van de Plant Manager om te zorgen dat het productieproces zo goed mogelijk verloopt, door het personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten, leiding te geven aan de procesoperators en mogelijkheden voor verbetering aan te stippen. De Plant Manager legt verantwoordelijkheid af aan een directeur of (operations) manager van het bedrijf en moet er zelf voor zorgen dat eventuele wijzigingen of verbeteringen in het poductieproces ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden. Bij deze projecten moet de Plant Manager ook het budget opstellen en bewaken, zdat er niet te veel geld in nieuwe projecten geinvesteerd wordt. Aan de andere kant houdt de Plant Manager ook de efficiëntie van het productieproces in de gaten door de productiecijfers te analyseren en hierover te rapporteren aan de baas. Zo zijn de kerntaken van een Plant Manager te omschrijven als het regelen en coördineren van medewerkers, het overzien en plannen van verbeteringen en het opstellen van financiële rapporten. Hij heeft dus niet enkel een leidinggevende functie, maar moet ook kennis van financiën en administratie hebben, alsmede technisch inzicht (in het productieproces). Naar de buitenwereld toe is de Plant Manager ook degene die verantwoordelijk is voor de navolging van eventuele wetgeving en de communicatie van het productieproces aan meerderen. In de praktijk is het dan ook de Plant Manager die ervoor zorgt dat de fabriek en operators blijven draaien.

Bronnen:
http://www.nationaleberoepengids.nl/Plant_Manager

Toen ik nog bij Philips werkte, werd er vaak gesproken over een "plant", als men een fabriek bedoelde. Plant = industrial machinery: “engineering plant.” machinerie Plant = a factory. fabriek Een plantmanager is de directeur of de bedrijfsleider van een fabriek of soms ook van een deel van een fabriek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100