mag je baas jou ontslaan zonder geldige reden, altijd keurig werk geleverd, altijd optijd, beleefd tegen klanten, niet brutaal, zelfstandig,nooit ziek

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt van je contract af

Lees je contract grondig door! Waarschijnlijk staat er wel ergens een clausule over het ontslag. Als jij kunt bewijzen dat ze je geen reden hebben gegeven, terwijl in je contract staat dat ze een reden op moeten geven, dan kun je een schadevergoeding vorderen voor een rechter.

Afhankelijke van u CAO zonder gegronde redenen mag een baas zijn werknemer niet ontslaan. tenzij je contract is verlopen. je kunt deze regels vaak terugvinden in je CAO. collectieve arbeidsovereenkomst. indien u hier niet erg handig mee bent raad ik u aan om gewoon de vakbond waar u lid bent te contacteren en na vraag te doen. met betrekking op uw vraag! aangezien het CAO overal verschilt en elk bedrijf dus zijn eigen regels heeft. Mijn advies is om naar de vakbond toe te stappen aangezien zij ook voor dit soort zaken zijn. en we ze hiervoor ook contributie betalen. deze mensen hebben verstand van deze zaken en kunnen het zelf voor u uitvechten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100