Werk dat relatief weinig inspanning vereist, zowel geestelijk als lichamelijk.

Mijn vriendin(20 jaar oud) heeft een depressie achter de rug. Ze is nu nog extreem moe en de 16 uur die zij in een kleding zaak werkt zijn haar al te veel. Ze moet dan de rest van de week uitrusten van haar werk. Het financiele probleem word nu steeds groter, ik vraag me af of er iets is wat ze 'erbij' kan doen waar ze niet zo moe van word??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn moeder heeft hetzelfde gehad en heeft ook problemen met vermoeidheid. Het is moeilijk voor haar om in te schatten wanneer ze de energie heeft. Ik denk dat alle baantjes buiten de deur erg vermoeiend zijn voor haar. Tevens komt er ook nog eens bij dat ze dan onder een baas werkt en met collega's om haar heen. Mensen verwachten vaak 100% inzet als je in loondienst werkt en dat kan al een behoorlijke druk geven. Thuiswerk (werd hierboven al genoemd) is een goede optie. Dat kan ze het doen wanneer zij zich goed voelt. Niemand die haar verplicht om het op een bepaald moment te doen. Verder denk ik dat loondienst niet echt geschikt is voor haar op dit moment. Omdat er dan teveel verplichtingen zijn. Vaak ziek moeten melden enz. is ook niet echt goed voor je gevoel.. Mocht ze wel in loondienst willen werken is administratief werk ook wel leuk en goed te doen voor haar denk ik. Maar dat kan zij het beste bepalen.

Voor werk word het moeilijk denk ik. Maar mischien kan ze een uitkering of ergens subsidie aanvragen

Cassiere in deeltijd bij een museum waar niet te veel bezoekers komen.

Het vertalen & nakijken op spelling fouten van boeken. Iemand die achter de kassa zit bij een supermarkt verbruikt naar mijn mening ook weinig energie (en dit is geestelijk helemaal 0)

Ambtenaar worden.

U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u in Nederland woont, niet genoeg inkomen of vermogen heeft om in uw levensonderhoud te voorzien en ook niet in aanmerking komt voor een andere uitkering. Met een bijstandsuitkering kunt u de periode overbruggen tot u weer een baan vindt. Er is een aantal voorwaarden. Voorwaarden bijstandsuitkering U heeft recht op een bijstandsuitkering als u aan de volgende voorwaarden voldoet: - U woont in Nederland. - U bent 18 jaar of ouder. - U heeft niet genoeg inkomen of eigen vermogen om in uw levensonderhoud te voorzien. - U kunt geen beroep meer doen op een andere uitkering. - U bent niet gedetineerd. - Uw eigen vermogen komt niet boven een bepaald bedrag uit

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Een paar uur per week post sorteren en/of bezorgen. Je bent in beweging (in je eigen tempo) en beweging is hoe dan ook een zeer goede anti-stressmethode. Een beperkt aantal uren werken ( dagdeel, 1 of meerdere dagen per week). Geen baas of collega's die over je schouder meekijken of lastige vragen stellen. Kranten bezorgen, s'ochtends of 's middags (of allebei), of huis aan huis. Hooguit 1,5 tot 2 uur achter elkaar bezig zijn en toch wat (bij-) verdienen en er even uit zijn.

Wat is de oorzaak van de vermoeidheid? Depressie en lusteloosheid gaan wel samen, maar in deze mate klinkt het alsof er meer aan de hand is... Wat ze kan doen? Iedere inspanning kost moeite. Niemand betaald om niets te hoeven doen... helaas. Kassiere bij de bioscoop niet leuk om erbij te doen ofzo? Is soms wel druk, maar uiteindelijk zit je alleen maar kaartjes te verkopen, vaak met twee vingers in je neus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100