Is het normaal dat mijn zoon van 17, die een baantje heeft bij AH, een jaaropgaaf krijgt waarin alleen de netto verdiensten worden genoemd?

Wij dachten dat hij misschien een teruggaaf van de belasting kon krijgen, maar nu blijkt dat zijn jaaropgaaf alleen het netto verdiende bedrag vermeldt en dus geen inhoudingen. Is dat normaal/mag dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De term belastingvrije voet bestaat al even niet meer, maar bovenstaande antwoord klopt. Indien een werknemer per maand minder dan 531 euro verdient, is de belasingkorting die hij krijg hoger dan het inkomen. Het resultaat is een brutoloon die hetzelfde is als een nettoloon (ervanuitgaande dat er geen netto vergoedingen zijn). Echter zal op de jaaropgaven wel de ZVW moeten staan en de term netto verdiensten is erg ongebruikelijk op een jaaropgave. Je hebt immers altijd een fiscaal loon nodig. In dit geval zal het hoogstwaarschijnlijk gelijk zijn. Een teruggaaf zal dan inderdaad niet het geval zijn. Hoewel... hij krijgt feitelijk iedere maand al belastinggeld "terug" (het wordt niet ingehouden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100