Welke eerste zin kan ik in een email zetten aan mijn studieloopbaancoach die je al een paar jaar niet gesproken hebt en iets van nodig hebt?

We hebben beiden geen contact opgenomen, maar nu heb ik bepaalde papieren nodig van diegene en ik weet niet hoe ik moet starten, daar we heel lang geen contact hebben gehad en dan vind ik het raar om direct te vragen wat ik nodig hebt.

Het gaat om de eerste paar zinnen.

Alle suggesties welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het klopt wat InekevL suggereert - nl. dat je er spijt van hebt zo lang geen contact te hebben gezocht - zou ik het informeel doen. Je zou de mail kunnen beginnen met: Misschien herinnert u zich mij niet meer, maar ik ben degene die tijdens mijn studie in 200* ... en dan vul je hier wat anekdotes in die de verhouding wat persoonlijker maken. Dan kom je met de vraag over die gegevens die je wilt opvragen. En dan zou je -al of niet?- kunnen besluiten met de mededeling dat je die gegevens wel wilt komen ophalen, wat meteen een aanleiding is om het persoonlijk contact te herstellen. Het hangt er maar helemaal vanaf hoe veel belang je hecht aan het contact tussen jullie.

L.s., Inzake mijn opleiding heb ik de volgende stukken nog niet in mijn bezit. Stukken 1. 2. 3. Zou jij deze mij alsnog zo spoedig mogelijk willen doen toe komen?

Bij de reacties staat het antwoord (van herfst). Ik begrijp uit jouw woorden dat je het eigenlijk vervelend vind dat je nooit eerder contact hebt opgenomen, maar dat is doodnormaal hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100