Mag de werkgever een werkneemster verplichten een beha te dragen?

Onze dochter heeft gisteren te horen gekregen van haar werkgever, in het vervolg niet meer zonder beha op het werk te mogen verschijnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ik denk het wel .. ik weet niet wat voor werk ze doet? maar als ze met klanten in aanraking komt an een werkgever het haar denk ik wel verplichten het staat gewoon wat netter!

Nee, tenzij het om hygienische redenen zou zijn, anders kan de werkgever er alleen maar om vragen. Dat geldt hetzelfde voor piercings, ringen, kettingen en make up.

In principe mag het, indien daar duidelijk aanwijsbare redenen voor zijn. Denk hierbij aan hygiene, veiligheid, representatie e.d. Het is echter wel netjes om het met je werknemers te overleggen.

Lieve hemel, dit lijkt op die pratijken in Noorwegen waar vrouwen die ongesteld zijn een rode band om hun arm moeten dragen. Echter......., ik denk wel dat je meer weerwoord hebt dat dit een belachelijke eis is ALS HET FEITELIJK NIET TE ZIEN IS OF JE WEL OF GEEN BH DRAAGT. Dus, ik denk dat een werkgever ALTIJD kan eisen dat de werknemer er fatsoenlijk en niet te uitdagend bij loopt, ook als je niet met externe klanten werkt (ze willen ook niet dat je al het interne personeel van het werk houdt). Maar dat zou los moeten staan van een BH. Als je wel een bh draagt en daaroverheen alleen een piepklein doorkijkshirtje ben je volgens mij slechter gekleed dan wanneer je geen bh draagt maar daarover een fatsoenlijke trui. Ik zou, om problemen in de toekomst te verkomen hier wel in een gesprek op terugkomen en de wederzijdse wensen en afspraken ergens vastleggen. Als er dan toch een conflict over ontstaat heb je iets om op terug te vallen

als het erg opvalt dat ze er geen draagt dan kan ik me voorstellen dat de werkgever / collega's / klanten daar wat van zeggen als ze iets fatsoenlijks draagt zoals een trui hoeft het niet op te vallen

Bronnen:
heb er zelf ook een hekel aan, aan bh's

Dan kan de werkgever dit dus duidelijk zien en heeft hij/zij er daarom iets van gezegt.Het kan aanstootgevend zijn wat ik mij kan voorstellen voor klanten en personeel.Dat is waarschijnlijk de reden dat er wat van gezegt is.Gewoon een bh dragen en als je dochter weer thuis is kan ze deze toch weer af doen?

Als het niet dragen van een BH afbreuk doet aan haar representativiteit, absoluut. En als het zo duidelijk zichtbaar is dat ze geen BH draagt dat haar werkgever het kan zien, is dat al snel zo. Zeker in de bediening, waar je je vaak richting het tafeltje van klanten buigt en het er dan niet zo professioneel uitziet als je borsten naar voren flapperen. Raad ik goed dat je dochter geen cupje AA heeft?

Laat je dochter eindelijk eens opgroeien, borsten hebben zowel een voordeel als een nadeel. Ook heren hebben dat probleem, maar een beetje lager. Ik zou een personeelslid ook opdragen of zelfs niet aannemen, als ik ter hoogte van het kruis een bobbel zou zien. Dat hoef je toch niet in een contract vast te leggen. Dat spreekt zo voor zichzelf. Mensen worden tegenwoordig normloos gemaakt door reclame met seksuele inslag. Het meest belachelijke voorbeeld is dat van Bakker Bart waar wordt gesuggereerd dat jongeren volkomen van de wereld zijn, door een juffrouw met aantrekkelijke borsten. Zo fout, want ik denk dat al die jongens tijdens het weekend naast hun biertje een vriendinnetje consumeren.

Wat vind je zelf als moeder? Gaat je dochter aan het werk om te werken of de mannen aldaar wat op te geilen? Wat zou je ervan denken als ze je straks zegt dat ze zonder slipje naar het werk gaat? Is dat dan alleen maar om het boeltje luchtig te houden of om andere redenen.

vraagt een vader dit..............???

jazeker mag dat zeker in de bediening, als medewerker vertegenwoordigt ze het bedrijf. en dus dient ze netjes gekleed te gaan. de werkgever moet er immer zorg voor dragen dat zijn zaak representatief is en als zij daar werkt hoor dit bij haar werk. Dus terecht spreek hij haar daarop aan. zou het zelf vreemd vinden als hij dat niet deed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100