Kan je anoniem een brief naar iemand sturen?

Ik wil graag een brief, en dan niet via de mail maar gewoon echt een kaart met tekst erop maar kan je dit anoniem sturen dus zonder dat die persoon weet van wie de afzender is? Ik stuur nooit brieven/kaarten dus misschien is dit een domme vraag maar kan dit gewoon of moet je iets doen of wat moet je erop zetten? Graag antwoord, alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het versturen van een anonieme brief of kaart gaat met de gewone post veel makkelijker dan via de e-mail. Als je een kaart verstuurd wordt deze gestempeld. Dit gebeurd in een distributiecentrum. Deze stempel bevat een datum en een plaatsnaam. De plaats is waar dit distributiecentrum zit. Toen ik nog 30km van Rotterdam woonde, werd het daar afgestempeld. Maar post uit Groningen werd in Zwolle gestempeld. Je kunt aan de hand van de poststempel heel globaal zeggen uit welk deel van Nederland (of de wereld) een poststuk komt. Gewone brievenbuspost wordt niet geregistreerd in een systeem. Dus niet waar hij gepost is (bv welke brievenbus), wanneer hij gepost is of waar hij heen gaat. Dit gebeurd enkel met aangetekende post en pakketten. Dus als iemand van jouw post ontvangt, kunnen ze alleen maar een gokje wagen op basis van de stempel. Maar ver zullen ze er niet mee komen, mits ze natuurlijk niet je handschrift herkennen. Je kunt eventueel ook kiezen voor een kaart via Greetz.nl of zo. Dan staat er zelfs geen poststempel op en niet je eigen handschrift.

Ja, waarom zou dit niet kunnen, anoniem per post is eenvoudiger dan per e-mail. Alleen de plaats van verzenden op de stempel is te zien. Gewoon je naam niet vermelden dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100