Wat betekent het bordje T.I.R. achter op een vrachtwagen?

Je ziet ze wel eens op een oplegger of bakwagen zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aanduiding T.I.R. is vaak te vinden op vrachtwagens. Deze vrachtwagens zijn voorzien van een door de douane aangebrachte verzegeling, die niet mag worden verbroken. Verbreking ervan is strafbaar. Nadat de verzegeling is aangebracht mag alleen de douane controles verrichten. De voertuigen moeten zo zijn gebouwd dat geen goederen kunnen worden gelost of geladen zonder duidelijke sporen van knoeierij na te laten of zonder de door de douane aangebrachte zegels te verbreken. Toegevoegd na 1 minuut: International de Marchandises par la Route (afgekort T.I.R.) is een conventie die van toepassing is op het vervoer van goederen afkomstig uit, of bestemd voor, een niet-EU-lidstaat die deze overeenkomst heeft bekrachtigd. De meeste Europese en sommige landen uit het Midden-Oosten zijn toegetreden tot deze conventie. Zij heeft als doel de administratieve formaliteiten van het internationale wegvervoer te vereenvoudigen en te harmoniseren.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Transport_I...

Transport Internationale Routier. (internationaal transport over de weg)

Transport International de Marchandises par la Route (afkorting: TIR) is een conventie die het vervoeren van goederen naar of van een niet-EU lidstaat moet vergemakkelijken. De meeste Europese landen (uitzonderingen: ministaten, Bosnië en IJsland) en veel landen in Centraal-Azië, Mongolië en delen van het Midden-Oosten en Marokko en Tunesië doen hier aan mee. In totaal doen 66 landen mee aan het systeem.

Bronnen:
http://www.wegenwiki.nl/TIR

De aanduiding T.I.R. is vaak te vinden op vrachtwagens. Deze vrachtwagens zijn voorzien van een door de douane aangebrachte verzegeling, die niet mag worden verbroken. Verbreking ervan is strafbaar. Nadat de verzegeling is aangebracht mag alleen de douane controles verrichten. De voertuigen moeten zo zijn gebouwd dat geen goederen kunnen worden gelost of geladen zonder duidelijke sporen van knoeierij na te laten of zonder de door de douane aangebrachte zegels te verbreken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Transport_Int...

Transport International de Marchandises par la Route TIR-plaat Transport International de Marchandises par la Route (afgekort T.I.R.) is een conventie die van toepassing is op het vervoer van goederen afkomstig uit, of bestemd voor, een niet-EU-lidstaat die deze overeenkomst heeft bekrachtigd. De meeste Europese en sommige landen uit het Midden-Oosten zijn toegetreden tot deze conventie. Zij heeft als doel de administratieve formaliteiten van het internationale wegvervoer te vereenvoudigen en te harmoniseren. De aanduiding T.I.R. is vaak te vinden op vrachtwagens. Deze vrachtwagens zijn voorzien van een door de douane aangebrachte verzegeling, die niet mag worden verbroken. Verbreking ervan is strafbaar. Nadat de verzegeling is aangebracht mag alleen de douane controles verrichten. De voertuigen moeten zo zijn gebouwd dat geen goederen kunnen worden gelost of geladen zonder duidelijke sporen van knoeierij na te laten of zonder de door de douane aangebrachte zegels te verbreken....... Gebruik de link en lees verder.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Transport_Int...

Veel antwoorden komen er dichtbij. Het juiste antwoord is Transports Internationaux Routiers

Bronnen:
http://www.douane.nl/bibliotheek/handboeke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100