Hoe leer ik zo snel mogelijk om in een bestelbus te rijden?

Over een paar weken heb ik voor een restaurant een bezorgdienst. Ik moet in een peugeot Parter rijden waarbij de zijruiten en achterruit geblindeerd zijn. Ik moet dus rijden op spiegels, hoe doe ik dat bij bijv. Achteruit te rijden, zonder brokken te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leer je aan om net zoveel de rechter buitenspiegel te gebruiken als de linker buitenspiegel. Bedenk dat je, om dat de zijruiten geblindeerd zijn, je niet "even"over je rechter schouder de dode hoek kunt controleren. Leer je aan, om voordat je rechtsaf slaat, vantevoren al te scannen of er fietsers en voetgangers zijn die jij bij het afslaan "kruist", dus voor moet laten gaan. Leer jezelf dus aan vooruit te kijken en neem als er ruimte is, een bocht naar rechts ruimer dan met een personenauto, zodat je wanneer je bijna haaks de bocht om gaat door je rechter zijruit kunt zien of er ander verkeer is op de weg, fietspad of stoep die jij gaat kruisen. Oefen het achteruitrijden tegen b.v. een heg of dwars op een stoeprand en leer zo de lengte van de bus in te schatten. Hou bij het parkeren rekening met de ruimte die je (extra) nodig hebt, als je gebruik maakt van openslaande achterdeuren in je bus (dus niet te krap op andere auto's, muurtjes en paaltjes). Essentieel is toch wel de rechter buitenspiegel. Verder zal het rijden in de bus niet zo heel veel verschillen van het rijden in een personenauto, daar wen je heel snel aan en erg veel breder dan een personenauto is een bestelbus ook niet. Succes.

Oefenen, bv op een leeg terrein. Gebruik dozen o.i.d als nep obstakels.

Een bestelbus rijdt niet anders dan een personenauto. Dus gewoon oefenen. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het gaat. Probeer zoveel mogelijk achteruit te rijden, bv achteruit inparkeren in een parjeervak ipv vooruit in te rijden.

er is amper verschil tussen een personen auto en bestelbus bovendien heb je meer overzicht en meestal is de motorkap veel kleiner

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100