Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Dat is een indicatie van het voertuig dat je rijdt (CE rijbewijs):

Rijbewijs CE (vrachtauto/aanhangwagen)

Als u achter een vrachtauto een aanhangwagen c.q. oplegger wilt voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan dient u in het in het bezit te zijn van het rijbewijs E bij C. Indien u voor het rijbewijs CE wilt worden opgeleidt, dan dient u in het bezit te zijn van het vrachtauto rijbewijs (rijbewijs C).

Om deel te mogen nemen aan het praktijkexamen CE hoeft u geen apparte theorie certificaten te behalen. Wel moet u door het CBR medisch geschikt bevonden worden. Hiervoor dient u een Eigen Verklaring in te vullen en eventueel medisch gekeurd te worden door een Arbo- of bedrijfsarts als u langer dan een jaar geleden gekeurd bent voor het C rijbewijs. Zeer regelmatig komt er op onze verkeersschool een Arbo arts langs om onze kandidaten te keuren. Meer informatie over de Eigen Verklaring en keuring vindt u in de folder van het CBR:

Download: folder medische keuring C/CE

Voor het beroepsmatig gebruik van het CE rijbewijs moet u bovendien code 95 (vakbekwaamheid) op het rijbewijs hebben behaald.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De letters zijn gewoon in alfabetische volgorde genomen van klein tot groot.
A motor
B auto
C,D..etc etc..
en de E uiteindelijk voor een aanhangwagen.
later is er het brommer rijbewijs bij gekomen AM

De letters hebben dus niet echt een betekenis op zich.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding