Hoe wordt de Rockefeller Center kerstboom getransporteerd?

Ik vraag mij eigenlijk al jaren af hoe die grote kerstboom op rockefeller center komt. Zijn er beelden van het transport en het versieren van de boom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een trein danwel oplegger vervoeren, met een kraan plaatsen. Toegevoegd na 2 minuten: met een oplegger de stan in, tijdens de nacht, als het rustig is: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20101130224806AAgVtbg

Beelden heb ik niet maar: Zodra de boom is gekapt dan telt de hoofd tuinman voor het Rockefeller Center de ringen, om een nauwkeurige maatstaf van zijn leeftijd te krijgen. De boom reist op een custom-made, telescopische trailer, die zich kan uitrekken tot 100 meter. Deze trailer kan een boom van maximaal 125 meter lengte vervoeren. Daarna zetten zo’n 15-20 mensen met de 280-ton, all terrain, hydraulische kraan de boom op z’n plek. Dezelfde kraan wordt gebruikt om de boom te verwijderen van het Rockefeller Center. De boom wordt vervoerd naar New York City en vervolgens gaat het midden van de nacht met een politie-escorte naar het Center. De route is ontworpen om het verkeer zo min mogelijk te verstoren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100