Als een gebroken katalysator verholpen is door een autogarage dmv laswerk. Hoelang kan je hiermee rijden? De monteur kon het nl niet aangeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is afhankelijk van de staat van de kat. Als er "resonantie"optreed, d.w.z. slijtage in de katalysator kan hij nog best 10 tot 15000 km mee voordat het apk afkeur word! Laswerk aan de katalysator kan, als het goed gedaan is nog wel ff mee! Maar het zijn al wel waarschuwingen, dat je uitlaatsysteem aan vervanging toe is! Ik zou zeggen als je 15000 km per jaar rijdt dan zou hij nog zeker een jaar meegaan!

Ha, die Rrhwp; Dat is ook niet zomaar te zeggen. Als de kat nog gelast kon worden was hij waarschijnlijk alleen maar beschadigd aan een ophangpunt of aansluiting. Over de werking van het inwendige kun je pas wat zeggen als je weet hoeveel kilometers ermee gedraaid zijn, of de auto veel korte stukjes heeft gereden, of er altijd fatsoenlijk onderhoud is gepleegd, nooit verkeerde benzine is getankt en hoe de rijstijl van de bestuurder(s) was. Onder de meest gunstige omstandigheden kan zo'n ding dan wel 250.ookm of meer halen, maar er zijn er ook die in minder dan een ton aan hun eind waren.