Tips om met de caravan te rijden?

Wij gaan dit jaar voor de 1e keer met de caravan op vakantie naar Italie.Wie heeft er goede tips om met een caravan te rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk even naar het max. gewicht dat staat op het regiestratiebewijs. Bij twijfel even naar de weegbrug, een caravan kan gauw te zwaar zijn. Zet zware spullen in de auto en/of plaats ze in de caravan op de vloer bij de assen zoveel mogelijk verdeeld over L. en R. Doe handdoeken enz. om en tussen het serviesgoed, voorkomt rammelen en stukgaan. Om gewicht te besparen kun je het beste het waterressevoir vullen op de plaats van bestemming.

- Niet te snel - Pauze houden - Bergroutes zijn mooi, maarals je auto niet sterk genoeg is gevaarlijk & frustrerend: Caravan op de camping zetten en met de auto alleen de route rijden - Dakraampje dicht voor je gaat rijden - Caravan 'handzwaar' balanceren: Je moet de caravan met de hand op je trekhaak kunnen tillen, anders ligt er te veel gewicht voorin

Probeer eens vooraf op een parkeerplaats of je acheteruit 100 meter kan rijden en of je achteruit een bocht kan maken. Toegevoegd na 1 minuut: En bedenk als je moet keren en je hebt geen ruimte, wieltje uitdraaien, caravan loskoppelen en met de hand draaien. Zelden nodig, maar toch.

Kijk goed of je een goede combi hebt tussen auto en caravan. Gewichten moeten goed zijn. Er moet meer gewicht voorin de caravan dan achter. Als de banden ouder zijn dan 5 jaar, vervangen!! Laat de remmen controleren. Als de "schokbreker" op de koppeling versleten is dan remt de caravan te hard en dat kan brand veroorzaken. (zeker in de bergen) GA NIET OP PLAATSEN STAAN WAAR VRACHTWAGENS HOREN TE PARKEREN!! Wij hebben te maken met de rijtijdenwet en een caravan niet. Ergernis nr 1 voor een internationaal chauffeur....

Bronnen:
http://www.horsecab.nl

rechts houden :)

zorg dat je lading in je caravan goed verdeeld is en niet zwaarder dan de trekkende voertuig bv de auto is 1500kg en de caravan is 1100kg dat is een verschil van 400kg en dat mag je nog laden in je caravan. Je mag niet meer dan 1/5 deel aan gewicht op je trekhaak hebben. Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden. Je mag maar max 90 km/u rijden met een caravan/aanhanger, en verder rekening houden met bochten want die moet iets ruimer nemen. En verder als je alles aan gewicht goed verdeeld heb en de bandenspanning goed is dan volgt de caravan vanzelf en heb je er bijna geen omkijken meer aan. En neem ongeveer na 4.5 uur 45 min pauze of na 2 uur 15 tot 30 min pauze want je valt dan wel onder de catagorie vrachtwagen wat heel veel mensen niet weten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100