Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Gelden de strengere regels voor winterbanden in Duitsland ook voor motorfietsen?

https://www.autobahn.eu/6897/duitsland-scherpt-per-1-1-2018-regels-winterbanden-aan/

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Vervoer
821

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Nee, niet meer vandaar de tegenstrijdige berichten.

In 2010 is inderdaad ook voor motoren de "winterreifenpflicht" opgelegd, maar omdat dat een onwerkbare en onnodige regel was is deze weer teruggedraaid.

Vertaald:
"De Duitse Federale Raad heeft de afschaffing van winterbanden voor motorfietsen goedgekeurd.

Sinds 2010, scooter- en motorrijders bedreigd 60 euro boete als ze worden gevangen in gladheid zonder banden met "vlok" symbool. Dat er voor de meeste tweewielers nog steeds geen winterbanden, doet er niet toe, maar waar allemaal hetzelfde als de reden voor het initiatief nu tot de absurde plicht weer af te schaffen.

De federale raad heeft nu het opheffen van winterbanden op 10 maart 2017 verplicht gesteld. De inwerkingtreding is nu slechts een formaliteit die uiterlijk de volgende winter via de bureaucratie zal zijn."

https://www.motorradonline.de/recht-und-verkehr/neue-gesetzeslage-fuer-winterreifen-bei-motorraedern.804146.html

De verzwaarde regelgeving voor 2018 zal dus voor motoren niet gaan gelden.
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Neen, de winterbandverplichting bestaat sowieso niet voor motoren (in Duitsland, is in strijd met de EU), laat staan het nieuwe M*S-gebeuren:

https://www.bvdm.de/winterreifen.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
ronron1212
6 jaar geleden
De genoemde verplichtingen gelden ook voor kampeerauto's en motoren. Bij caravans geldt geen verplichting voor winterbanden in Duitsland
https://www.anwb.nl/auto/themas/winterbanden/winterbanden-in-duitsland @freekfluweel
LeonardN
6 jaar geleden
https://www.ksta.de/ratgeber/finanzen/recht/winterreifen-diese-neuerung-betrifft-alle-autofahrer-ab-1--januar-28577952 (google vertaald via chrome:) Motorfietsen zijn vrijgesteld van winterbanden
Overigens: motorfietsen zijn vrijgesteld van winterbanden. Om te beginnen zijn er nauwelijks banden op de markt met de bijbehorende markering. Aan de andere kant verlaten motorrijders hun motor toch grotendeels in de winter. (Red) – Quelle: https://www.ksta.de/28577952 ©2017

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding