Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag een andere style kentekenplaat?

Hallo,

Mijn kentekenplaat heeft een behoorlijke deuk en het ziet er eerlijk gezegd niet zo mooi uit. Laatst zag ik iemand rijden met een amerikaans kentekenplaat maar wel gewoon met de ''Nederlandse indeling'' van letters en cijfers. Is het mogelijk om een Amerikaanse kentekenplaat te rijden met mijn kenteken? Bijvoorbeeld: Een kenteken van de staat New York maar dan met nederlandse indeling?

En mijn tweede vraag zal dan zijn, is dit legaal?

Met vriendelijke groet,

Paxo

Toegevoegd na 4 minuten:
Edit: En mocht dit mogelijk zijn, waar kan ik dit doen?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Vervoer
6.7K
TurfGraver
6 jaar geleden
Alles over de eisen aan kentekenplaten.
https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Soorten-kentekenplaten-.aspx

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Een Amerikaanse kentekenplaats van bijvoorbeeld de staat New York is niet toegestaan als de auto op Nederlands kenteken is geregisteerd. Een kleine zogenoemde "Amerikaanse kentekenplaat", dat wil zeggen een gele plaats met zwarte letters die gewoon wat kleiner is, is alleen toegestaan als dit vermeld is in het papieren kenteken bewijs van de auto of, wanneer je een plastic kentekencard hebt, dit online bij de RDW is de zien in de voertuiggegevens. Kijk dan onder "Bijzonderheden" onder het kopje "Basis"' of er staat "code 55: kentekenplaat model 18.2 toegestaan". Staat dit er niet bij, dan mag het helaas niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Een standaard kentekenplaat voor een gewone Nederlandse auto (dus geel met zwarte letters) kan alleen in drie vormen worden uitgevoerd.

520 x 110 mm (langwerpig)
Zie https://www.rdw.nl/SiteCollectionImages/04%20geel%20lang%20dc2%20EF%20RP%2010%20250%20pix.jpg.

340 x 210 mm (rechthoekig)
Zie https://www.damshop.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/3/03110.jpg.

of

310 x 110 mm (langwerpig).
Zie http://s14.postimg.org/kkihz64ap/aadfgggg.jpg.

De laatste is een Amerikaans model.

Op https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Soorten-kentekenplaten-.aspx staat daarover vermeld:

"De kleine zogenoemde Amerikaanse kentekenplaat is uitsluitend bedoeld voor voertuigen waarbij kentekenplaten model 18.2 zijn toegestaan.

> Bent u in het bezit van een papieren kentekenbewijs dan staat er op het Voertuigbewijs (Deel IA) bij bijzonderheden ‘model 18.2 toegestaan’.
> Bent u in het bezit van een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd), dan kunt u via deze website via de dienst ‘Voertuiggegevens raadplegen’ https://ovi.rdw.nl/default.aspx nakijken of deze kentekenplaten voor uw voertuig toegestaan zijn. U ziet dan bij ‘Bijzonderheden’ onder het kopje ‘Basis’: code 55: kentekenplaat model 18.2 toegestaan. Staat dit er niet bij, dan is het niet toegestaan

Moet het voertuig twee kentekenplaten voeren dan moet het voertuig aan de voor- en achterzijde voorzien zijn van een Amerikaanse kentekenplaat."

Toegevoegd na 1 uur:
Deze link https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/default.aspx staat eigenlijk vermeld in de tekst van de RDW, maar met https://ovi.rdw.nl/default.aspx gaat het even eenvoudig. De beide websites geven hetzelfde resultaat.
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding