wie weet wat die bordjes waar "ugs" op staat betekenen?

ik kom langs de weg regelmatig bordjes tegen met de text "ugs" erop. Weet iemand daar de betekenis van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze staan rond schiphol zodat de rampendiensten die uit de verdere omgeving komen weten waar ze hen moeten en door de juiste ingang naar de ramp kunnen. Tijdens de ramp van de Turkisch Airlines waren er ambulances vanuit bijna heel NEderland. Die weten de weg niet zomaar. Maar kome je via de snelweg in d ebuurt volg je het bordje met het UGS nummer wat je hebt opgekregen.

De borden zijn voor de rampenbestrijders. UGS staat voor "Uitgangstelling" en dat is de plaats waar het bij de rampbestrijding in te zetten potentieel (bijv. brandweer, politie, etc) wordt samengetrokken, van waaruit het wordt ingezet en waarheen het na de werkzaamheden terugkeert. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan krijgen de rampenbestrijders te horen naar welke UGS ze moeten gaan.

Bronnen:
http://aladin.bibliotheek.nl/aladin_detail...

Ondergrondse gasopslagplaats. Toegevoegd na 5 minuten: Het is een afkorting van:Underground gaz storage.

Bronnen:
wiki

als je bord eruit ziet zoals op de belgische site van goeie vraag staat dan zou het inderdaad een opstelpunt bij rampen/ongevallen kunnen zijn. Ik weet op 16 hoven dat deze bordjes er in het geel staan. Zou dus goed kunnen dat er geen standaard is voor dit soort borden/opstelplaatsen.

Bronnen:
http://www.goeievraag.be/vraag/rond-schiph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100