Nieuwe auto's die vrij van BPM zijn, zijn die dan ook goedkoper in de verzekering?

Elke auto verzekering gaat immers uit van het gewicht van de auto dit terwijl de nieuwwaarde beduidend lager is door het wegvallen van de BPM.

Toegevoegd na 49 minuten:
ter aanvulling; het gaat hier dus om een All-Risks verzekering

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een All risk verzekering is de waarde inclusief bpm bepalend, als er geen bpm betaald hoeft te worden is de financiële 'risk' ook lager. Rij je de auto total loss, dan hoeft de verzekering minder uit te keren en kun jij toch eenzelfde auto kopen. Je premie zal dus lager zijn. Voor het verplichte WA (wettelijke aansprakelijkheid) deel maakt het niets uit, daarvoor wordt de premie bepaald o.b.v. het gewicht van de auto. Dus: WA > obv gewicht > WA premie casco > obv waarde > Casco premie WA premie + casco (de auto zelf) premie = all risk premie Zo simpel is het.

Nee, BPM heeft helemaal niets met je verzekering te maken. En het gewicht van de auto verandert toch niet als de BPM er af gaat?

Hoezo gaat de verzekering uit van het gewicht? Hooguit de voertuigenbelasting. De verzekering is gebaseerd op model, motorvermogen, leeftijd en rijstijl (oke, aantal km per jaar). De waarde van de (nieuwe) auto's zal evt. iets lager worden en al je geluk hebt, stijgt je verzekering een jaar niet zo hard...

Ligt aan het soort verzekering. Als je alleen WA hebt, dan maakt het niets uit, want de BPM heeft geen invloed op de kans op schade. Bij All-risk zou het inderdaad wel eens een rol kunnen spelen (al zullen de verzekeraars dit misschien heel gemakkelijk "niet door hebben")

een All Risk Autoverzekering gaat voor het grootste deel uit van de nieuwwaarde, door het ontbreken van de BPM zal de premie dus lager zijn, verder spelen, natuurlijk, leeftijd, woonplaats ook een rol

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100