Hoe werkt een onbemand tankstation met pasjes met een (te) laag saldo?

Stel je gaat bij een onbemand tankstation tanken. Daar moet allereerst je pinpas met de bijbehorende code ingevoerd worden. Wat als het niet mogelijk is om met de betreffende pas rood te staan, en je voor meer geld tankt dan op je saldo staat?
Is dit überhaupt mogelijk? Of kun je dan maar tot je saldo tanken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er wordt een vrij hoog bedrag van je rekening afgeschreven (bijv 100 euro), meer dan dat je kan tanken, later wordt dit gecorrigeerd naar het bedrag dat je werkelijk moest betalen, je kan dus niet tanken, als je onvoldoende geld op je rekening hebt staan.

Bronnen:
www.autoblog.nl/.../let-op-je-euros-banken...

Voordat je gaat tanken wordt er eerst een preautorisatie, dat houdt in dat er er wordt gekeken of er een bepaald minimum bedrag (b.v. 100 euro) van je rekening kan worden afgeschreven. Als dat kan dan wordt dat bedrag gereserveerd. Daarna pas mag je tanken, na het tanken wordt het werkelijke bedrag van je rekening afgeschreven en tevens de oorspronkelijke reservering weer ongedaan gemaakt. Lukt het "reserveren" niet, dan zal de tankautomaat je niet laten tanken.

Dat is niet waar hoor, althans niet bij de tankstations waar ik getankt heb. Ik heb namelijk bijna nooit 100euro op mijn rekening staan. Een paar keer stopte de pomp gewoon met benzine geven bij 8 euro omdat toen mijn rekening leeg was neem ik aan. Dus de benzinepompen waar ik getankt heb, halen het geld er gewoon af en stoppen wanneer je geld op is..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100